TV der bevæger dig

Friskoleleder: Droppet forslag om besparelser redder en lærer

Det var oprindeligt regeringens plan at skære 2.994 kroner per fri- og privatskoleelev.

Lars Juul Mikkelsen er glad for, at regeringen dropper besparelserne på friskolerne. Det betyder, at han ikke skal fyre en lærer. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Det er ikke kun eleverne på Bramming Friskole, der har hænderne oppe. Også lederen af friskolen kan ikke få armene ned - ikke fordi han markerer i undervisningen, men fordi skolen slipper for besparelser.

Tidligt mandag aften kunne regeringens støttepartier nemlig fortælle, at besparelserne på friskolerne vil blive droppet til finanslovsforhandlingerne. Det er noget, der glæder lederen af friskolen i Bramming.

- Det, synes jeg, er fantastisk dejligt. Nu kan vi lægge budgetter i fred og ro. Vi kan drive en friskole, der er for alle, siger Lars Juul Mikkelsen.

Det var oprindeligt regeringens ønske at skære i det statslige tilskud til fri- og privatskoler, så skolerne fik cirka 2.994 kroner mindre per elev om året.

I alt ville regeringen tage 300 millioner kroner fra friskolerne. Pengene skulle bruges til folkeskolerne.

Den droppede besparelse har reddet en lærer

Friskolen i Bramming vidste, at hvis forslaget kom igennem, så skulle man enten spare på indsatsen til de elever, der har brug for ekstra hjælp, ellers skulle man fyre en lærer. I den overvejelse ville læreren tabe, fortæller Lars Juul Mikkelsen.

- Det havde betydet, at vi skulle fyre en lærer, og det ville have givet en usikkerhed i medarbejderflokken, fortæller han.

Mest sete på tvsyd.dk