Hollandsk stjerne-spiller til Team Esbjerg

Med hjælp fra flere firmaer har Team Esbjerg fået mulighed for at skrive kontrakt med en af den tyske bundesligas mest scorende spillere, Laura van der Heijden. Den 23-årige venstrehåndsskytte har spillet 107 landskampe for Holland.

Det er anden gang på kort tid, at Team Esbjerg kan berettet om forstærkninger. For kort tid siden blev det offentliggjort, at stregspilleren Stine Bodholt Nielsen kommer til klubben fra Skive fH.

- Vi har længe ønsket at styrke vores højreside og er gået efter en spiller, der har bevist sig på højt niveau. Laura van der Heijden har været topscorer i den stærke tyske Bundesliga, hun har et godt skud, hun er stærk i kontrafasen, og så er hun en god pige, siger sportschef

Thomas Hylle.

Laura van der Heijden debuterede på det hollandske landshold som 17-årig i 2007, og hun har siden scoret 342 mål i 107 landskampe. Hun gik på håndboldakademi i Arnhem med Estavana Polman, som hun har boet på værelse med og har et tæt kendskab til gennem en årrække. Efter sommerferien forenes de to hollandske landsholdsspillere i Team Esbjerg.

Siden 2010 har hun spillet i Oldenburg.

- Jeg er blevet en bedre spiller i Oldenburg, siger den hollandske spiller. Min styrke er angrebsmæssigt det hurtige spil, skud fra anden række og spillet en mod en. I forsvaret har jeg spillet toer. Med Esbjerg håber jeg, at vi i de næste sæsoner kan placere os blandt de tre bedste og spille Europa Cup, siger Laura van der Heijden.

Forældrene har taget de tre timer i bil til alle Laura van der Heijdens kampe i Oldenburg. Nu får de syv timers kørsel til Esbjerg.