TV der bevæger dig

Ishockeybank: Esbjerg og Sønderjyske roder rundt i bunden af ligaen

Både Sønderjyske og Esbjerg roder rundt i bunden af Metalligaen, efter de to sydjyske hold endnu engang måtte forlade banen med et nederlag.

Esbjerg Energy og Sønderjyske kæmper om bundplaceringerne i årets Metalliga. Her er det fra kampen Esbjerg Energy - Sønderjyske i Granly Hockey Arena den 14. oktober 2016. Foto: Ole Joern / Scanpix 2016

Jublen ville ingen ende tage, da Esbjerg Energy den 19. april i år kunne fejre det første danske mesterskab i 12 år. Her næsten præcist et halvt år senere er situationen i klubben en helt anden. Efter de første otte kampe har Esbjerg blot skrabet ni point til sig, og pt. ligger de placeret som nummer otte ud af ti hold i Metalligaen.

Oprejsningen kom heller ikke for det vestjyske mandskab tirsdag aften, hvor de havde taget turen til Aalborg for at møde Aalborg Pirates. Efter tre perioder kunne Esbjerg endnu engang se sig slået.

En tempofyldt ishockeykamp præsterede de to mandskaber, hvor det især var værd at bemærke de to målmandspræstationer. I Esbjergs mål vikarierede 19-årige Mathias Seldrup for en syg Nicolaj Henriksen, og han leverede en solid præstation, men han blev dog overstrålet af Aalborg Pirates franske mur, Ronan Quemener.

Resultatet var, at Aalborg Pirates fik sendt pucken i nettet to gange ved Martin Højbjerg og Christopher Frederiksen i henholdsvis første og tredje periode, mens Esbjerg nettede en enkelt gang ved Tyler Fiddler i starten af tredje periode. 2-1 til Aalborg Pirates og mens Aalborg Pirates fortsat er ubesejrede i årets Metalliga, så fortsætter Esbjergs dårlige sæsonstart.

Endnu værre er Sønderjyskes sæsonstart dog. Sidste års semifinalister har blot otte point efter ligeså mange kampe, og de ligger pt. på ligaens niendeplads. Tirsdag aften tabte de på hjemmebane 3-4 til Herning Blue Fox.

Mere sport