Jakob Ellemann: Hører Esbjerg og Tønder ikke til Vestjylland?

Venstres formand forstår ikke, at Esbjerg og Tønder ikke hører til Vestjylland i regeringens definition.

- Det undrer mig lidt, at Esbjerg og Tønder ikke længere hører til Vestjylland, det tror jeg, de vil blive kede af at høre på de kanter. Det siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen i forbindelse med regeringens planlagt genåbning fra første marts, hvor blandt andet efterskoler i Nord- og Vestjylland må genåbne, men ikke dem ned langs Vestkysten i Varde, Esbjerg og Tønder kommuner.

- Det viser med al ønskelig tydelighed, at man skal se mere lokalt på det her, siger partiformanden:

- Lad os nu få folk tilbage på efterskoler, på højskoler og også i skoler, fordi i Esbjerg er man altså ikke ramt at det samme udbrud, som man er i Kolding, siger Jakob Ellemann-Jensen.

quote

Det undrer mig lidt, at Esbjerg og Tønder ikke længere hører til Vestjylland, det tror jeg, de vil blive kede af at høre på de kanter

Jakob Ellemann-Jensen, formand, Venstre.

Men der er en grund til, at de ikke sker på mandag, siger regeringspartiets politiske ordfører, Jesper Petersen, Haderslev:

- En fleksibel genåbning kræver inddeling i landsdele, og der hører Esbjerg og Tønder jo til Sydjylland, uanset om man føler sig som vest- og sønderjyde, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- I genåbningssammenhæng betragtes kommuner som for små enheder, de er jo ikke lukket for nabokommunerne. Der pendles ind og ud, og al aktivitet i samfundet medfører mere smitterisiko. Det handler ikke bare isoleret om Esbjerg eller Tønder isoleret.

- Bare med denne åbning mandag bliver der mere pres på sundhedsvæsnet . Vi tør ikke gå længere, når vi vil have sundhedseksperterne i ryggen, siger Jesper Petersen, politisk ordfører, Socialdemokratiet.