TV der bevæger dig

Jess Thorup bliver landstræner

Det bliver den nuværende Esbjerg-træner, Jess Thorup, der overtager posten som U/21-landstræner i stedet for Morten Wieghorst. Thorup tiltræder i jobbet efter denne sæson.

00:26

Jess Thorup, EfBs trænerm, bliver ny landstræner for ungdomslandsholdet.

1 af 2

Det oplyste Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag formiddag på et pressemøde i Fodboldens Hus i Brøndby.

Stor udfordring

- Jeg blev meget glad for henvendelsen om stillingen som U/21-landsholdstræner fra DBU. Der er tale om en stor, fodboldfaglig udfordring, når jeg får ansvaret for arbejdet med den ældste aldersgruppe af talenter herhjemme.

- Jeg er fuldt ud klar over, at min indsats vil blive vurderet ud fra en række andre parametre ud over resultaterne på banen, og det ser jeg frem til, siger Jess Thorup til unionens hjemmeside.

Kontraktansat

Morten Wieghorst blev for nylig ansat som assistenttræner i den engelske Premier League-klub Swansea, hvor Michael Laudrup er manager. Wieghorst begynder i det job til sommer.

Jess Thorups kontrakt med Esbjerg udløber til sommer, og derefter vil han blive kontraktansat hos DBU i perioden fra 1. juni 2013 til samme dato i sommeren 2015.

Erfaring som spiller

- Stillingen som U/21-landsholdstræner er den næsthøjeste i vores interne trænersystem, og derfor har vi igen været forholdsvis krævende omkring trænerens kompetencer, siger elitechef i DBU, John Helt.

- Med Jess Thorup får vi en forholdsvis nyuddannet træner med stor erfaring som spiller på bedste niveau herhjemme og i udlandet, internationale klubkampe samt erfaring som både assistenttræner og cheftræner i landets bedste række

- Samtidig får vi en træner, der kommer direkte fra og derfor har et indgående kendskab til og netværk i klubmiljøet, og det har en betydning for det samarbejde med klubberne, som vi prioriterer rigtigt højt i vores talentudviklingsarbejde, siger Helt.

En af de største favoritter til at overtage jobbet som U/21-landstræner var ellers den nuværende U/19-landstræner Thomas Frank, men han blev forbigået i denne omgang.

Også den tidligere assistenttræner i FC København og Wolverhampton, Johan Lange, er blevet nævnt til posten, som gik til Thorup.

Mest sete på tvsyd.dk