Lars vinder pris for sine fotografier af Vadehavet - se billederne her

For andet år i træk vandt Lars Roed prisen som årets natur- og dyrefotograf ved Dansk Fotografisk Forening.

Det er ikke mere end fem år siden, at Lars Roed fra Hviding ved Ribe begyndte at interessere sig for fotografering.

Det blev dog hurtigt til mere end en hobby.

I dag står han bag Photosbyroed, er indehaver af Galleri Vadehavet i Ribe, har udgivet en fotobog, holder workshops og foredrag, og så har han vundet flere priser for sine fotografier.

Søndag føjede han endnu en pris til samlingen, da han for andet år i træk blev kåret til "Årets fotograf" i kategorien natur og dyr hos Dansk Fotografisk Forening.

- Jeg synes, det er voldsomt at vinde den for anden gang, fortæller Lars Roed med et grin.

Han havde sendt tre billeder ind til konkurrencen. Dem kan du se herunder:

Noget af det som Lars selv er mest glad for, i forbindelse med Dansk Fotografisk Forenings billedkonkurrence, er, at fotograferne får feedback på deres billeder fra dem, der bedømmer dem.

- Noget af det, som jeg fik ros for, var dybden, det gode motiv og de rigtige linjer. Det er noget, som jeg arbejder rigtig meget med, når jeg tager billeder, siger han.

quote

Kameraet og naturen har reddet mig

Lars Roed, fotograf

Lars Roed beskæftiger sig primært med vadehavsområdet, når han fotograferer og tager sine billeder i området mellem Blåvand og Tønder. 

Et af favoritstederne er Mandø Ebbevej, som i mange år var den eneste forbindelse til Mandø fra fastlandet.

Vadehavets vilde natur

Lars Roeds interesse for fotografering opstod kort efter, at han havde haft stress for fem år siden, og når han tænker tilbage på den udvikling, der er sket, så er han taknemmelig.

- Når jeg står i vaden, glemmer jeg nogle gange at tage billeder fordi, jeg bare nyder at stå i så vild natur. Kameraet og naturen har reddet mig, siger han og fortsætter:

- Jeg føler, at jeg er gået fra stresssygdom til passion, og jeg udlever passionen ved at fange motiver i naturen.

Lars Roed har også planer om at sende billeder fra Vadehavet ind til Dansk Fotografisk Forenings billedkonkurrence igen næste år. Han håber, at han kan lave et hattrick.

- Vi lever i et land, hvor vores fundament bygger på janteloven, så det kunne være fedt at bryde med det. At tage prisen for tredje gang ville være sindssygt, griner han.