Mor og datter er på samme landshold i fremadstormende sport

Det er de færreste, der kan bryste sig af at være på landsholdet sammen med deres mor, men det kan 23-årige Line Kristiansen.

23-årige Line Kristiansen har spillet dart i 12 år. Hun har vundet adskillige medaljer og spiller på det danske kvindelandshold.

Når landsholdet drager af sted til kamp, så kender Line Kristiansen en af sine holdkammerater særdeles godt.

Det er nemlig hendes mor.

Line Kristiansens forældre dyrker begge sporten, og som barn var hun ofte med til deres dartstævner.

Hun var 12 år gammel, da hun selv for alvor begyndte med at kaste med pile. I begyndelsen var det mest “for hyggens skyld”.

- Jeg kastede jo bare og grinede med mine venner og havde det sjovt, fortæller hun.

quote

Vi kender jo hinanden godt, så der er en enorm tryghed i det

Line Kristiansen om at spille på dartlandsholdet med sin mor

Der gik dog ikke længe, før hun begyndte at tage sporten mere seriøst, og som 15-årig blev hun udtaget til juniorlandsholdet for første gang.

- Nu gik det bare ikke med kun at hygge sig med det, nu skulle jeg lægge mere i det, fortæller hun.

Derfra er det kun gået én vej for Line Kristiansen, der siden har hevet et væld af medaljer på både junior- og seniorplan hjem til samlingen.

Line Kristiansen har spillet dart på klubplan i 12 år. Gennem årene er det blevet til en lang række pokaler og medaljer.
Line Kristiansen har spillet dart på klubplan i 12 år. Gennem årene er det blevet til en lang række pokaler og medaljer.
Foto: Privatfoto

Både når hun trækker i klub- og landsholdstrøjen, er det med sin mor, Henriette Honoré, ved sin side.

- Jeg synes, det er enormt rart. Vi kender jo hinanden godt, så der er en enorm tryghed i det. Jeg ved, at jeg bare kan spille frit, og der er ikke noget pres på én, fordi hun ved, hvad jeg kan, og jeg ved, hvad hun kan samtidig med, at vi ved, hvad vi skal og ikke skal sige til hinanden for at give den bedste support.

Henriette Honoré begyndte selv at spille dart, da hun var 12-13 år. Det var hendes far og hans kæreste, der introducerede hende til sporten. Derfor er det også en stor oplevelse for hende at dyrke sin yndlingssport med datteren.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt, at vi kan være fælles om det. Man har det fællesskab, og man har noget særligt sammen, så det ikke kun er det derhjemme, siger hun.

Kan kommunikere uden ord

Line Kristiansen kalder selv overgangen fra juniorlandsholdet til seniorlandsholdet med større udfordringer og sværere kampe for "flydende", da hun på begge landshold havde den samme træner. Derudover blev hun også holdkammerat med sin mor, hvilket også lettede processen ifølge det 23-årige darttalent.

Line Kristiansen og hendes mor, Henriette Honoré, bruger timevis om ugen på at træne foran dartskiven. Meget af tiden foregår det her i dartklubben Kælderen i Esbjerg, men hjemme i privaten bliver der også øvet flere timer om ugen.
Line Kristiansen og hendes mor, Henriette Honoré, bruger timevis om ugen på at træne foran dartskiven. Meget af tiden foregår det her i dartklubben Kælderen i Esbjerg, men hjemme i privaten bliver der også øvet flere timer om ugen.
Foto: Julie Rasmussen, TV SYD

Line Kristiansen fortæller, at hun har det fint med, at det var hendes mor, der introducerede hende for sporten, mens hun samtidig er en stor del af hendes fritidsinteresse.

- Vi har mange af de samme kontakter og bekendtskaber inden for dartverdenen. Vi har meget, vi kan snakke om. Vi oplever jo meget af det samme, så det synes jeg, er fint nok, siger Line Kristiansen.

Mor- og datter-båndet gør også, at kommunikationen foran dartskiven ikke altid behøver at indeholde ord.

- Hvis det er sådan, at hun spiller og ikke vil have, at jeg hepper, så kan hun bare sende et blik til mig, så ved jeg det faktisk godt. Så der skal ikke så meget mere til, fortæller Henriette Honoré.

Line Kristiansen har deltaget i et væld af turneringer og stævner sammen med sin mor, Henriette Honoré - både på klubplan og på landsholdet.
Line Kristiansen har deltaget i et væld af turneringer og stævner sammen med sin mor, Henriette Honoré - både på klubplan og på landsholdet.
Foto: Privatfoto

I dartsporten spiller man både single, double og som hold. Derfor kan Line Kristiansen også af og til risikere at skulle dyste mod sin mor.

Det er jo en konkurrencesport. Hvordan er stemningen derhjemme?

- Den er god. Altså specielt når vi vinder sammen, men jeg skal også lige have lidt tid, hvis jeg taber til hende, for jeg er en rigtig dårlig taber. Specielt hvis jeg taber til min mor.

Bliver der tværet i det?

- Ej, hun ved godt, hvor grænsen går, så det gør hun ikke, griner hun.

Måtte holde en pause

Når man som Line Kristiansen spiller dart på højt plan og samtidig også har en hverdag ved siden af med studie og arbejde, skal der prioriteres benhårdt.

Ifølge den 23-årige esbjergenser må hun ofte sige nej til mange ting for at få hverdagslivet og passionen for dartspillet til at gå op.

Hun ser det som et nødvendigt onde for at opnå sine dartdrømme. 

- Jeg må sige nej til at tage ud med mine venner. Gymnasiefester er heller ikke det, jeg har brugt mest tid på. Det har været darten, siger hun.

Det kan dog være svært. Rigtig svært.

Det måtte Line Kristiansen sande sidste år, da hun på et tidspunkt så sig nødsaget til at tage en længere pause fra sporten.

- Der skete ret meget i mit liv, og så kunne jeg ikke få det til at fungere. Jeg blev nødt til at holde et års pause fra landsholdet for at komme på benene i det private og komme tilbage på bedst mulig vis, siger hun og fortsætter:

- Det var hårdt. Det er jo her, jeg føler, at jeg holder til, og jeg vidste, at jeg kunne præstere meget bedre, så det var helt vildt hårdt.

Fik mere tid til ungdommen

Line Kristiansen vendte sidste år 100 procent tilbage til sporten og er nu igen klar til at både at jagte point på dartskiven og i sine drømme.

Herre-, kvinde- og juniorlandsholdet i dart.
Herre-, kvinde- og juniorlandsholdet i dart til vm i Rumænien i 2019. I midten ses Line Kristiansen med sin mor, Henriette Honoré. Det var første gang, at Line Kristiansen var udtaget til kvindelandsholdet.
Foto: Privatfoto

Selvom hun efter et lille års pause fra landsholdet har skullet spille sig tilbage på holdet, så glæder hun sig trods alt over, at hun dyrker en sport, hvor man kan være væk et år og alligevel komme tilbage og være på nogenlunde samme niveau.

Det var endnu en af de situationer, hvor det var en stor fordel, at Line Kristiansen havde sin mor ved sin side, der havde stor forståelse for situationen, og som støttede sin datter gennem forløbet.

Da hun droslede ned for dartaktiviteterne, blev der dog plads til noget andet i hendes liv for en stund.

- Det var hårdt, men jeg oplevede også at have ungdommen sammen med mine veninder. Jeg gik nok også lidt mere i byen, end jeg plejede at gøre, men ja så har jeg også oplevet det, siger hun og slår fast, at hun på trods af det foretrækker en dagligdag, hvor dart fylder mere end fester og byture.

En sidste fælles drøm

Når Henriette Honoré kigger tilbage på de seneste år, glæder hun sig over alle de oplevelser, hun har haft sammen med sin datter inden for dartsporten, og så har hun en enkelt drøm, som hun håber, de kan nå at udleve sammen.

- Vi har faktisk nået rigtig meget sammen. Jeg kunne godt tænke mig, at vi blev danmarksmestre i double, det har vi ikke prøvet endnu. Nu er det snart ved at være Lines tur til at prøve nogle ting uden mig, og det har jeg det faktisk rigtig fint med, fortæller Henriette Honoré.

Og drømmene lever i den grad også hos Line Kristiansen, der gerne vil nå at vinde et verdensmesterskab med sin mor. I første ombæring håber hun bare på, at både hun og moren bliver udtaget til holdet.

- Min drøm er at repræsentere Danmark ved VM i Sydkorea næste år. Det er det mål, jeg sigter efter lige nu. Så er der også nogle langsigtede mål om at spille blandt de bedste af de bedste og være med på fjernsynet. Det kunne være vildt fedt, siger det 23-årige darttalent.