TV der bevæger dig

COVID-19

Museernes formand er slået med forundring

Savner enhver logik for, at museer fortsat skal holdes corona-lukket.

Formand for Organisationen Danske Museer, direktør Flemming Just, Sydvestjyske Museer. Foto: Thorkild Jensen, ODM. Foto: Thorkild Jensen, ODM.

Direktør for Vardemuseerne, Claus Jensen, er ikke ene om at udtrykke meget stor forundring over, at museerne landet over ikke kom med i Folketingets fase-to-åbning af samfundet ( se nederst).

Også formanden for Organisationen Danske Museer, Flemming Just, som også er direktør for Sydvestjyske Museer, er slået med forbløffelse.

- Jeg er både skuffet og forbløffet, fordi vi i sidste uge fik at vide, at museerne sammen med bibliotekerne har det laveste smittetryk. Nu har vi sammen med Kulturministeriet udarbejdet en tre sider lang plan med punkter til corona-adfærd på vore museer, og så er vi alligevel ikke med. Jeg forstår det ikke, siger Flemming Just.

Fem milliarder

Danske museer landet over genererer fem milliarder kroner i værditilvækst om året og tegner sig for i alt 11.000 arbejdspladser.

- Det er således ikke billigt at holde os lukket. Hvorfor dog belaste samfundet med helt unødvendige udgifter, spørger Flemming Just retorisk og tilføjer spydigt:

- Men det er jo landets højeste visdom, der er enige om denne plan, så det må man jo bøje sig for.

I følge planen er museerne omfattet af fase-tre-åbningen, som træder i kraft 8. juni.

Læs også Direktør: Jeg skal passe på ikke at lyde som Kaptajn Haddock på en dårlig dag

Mest sete på tvsyd.dk