Ny fabrik på Esbjerg Havn skal producere vindmølletårne

En intentionsaftale om at bygge en fabrik på havnen i Esbjerg er indgået mellem en producent af vindmølletårne og Esbjerg Havn.

I slutningnen af 2023 forventes en ny fabrik at kunne ses på havnen i Esbjerg. Der er tale om et produktionsanlæg til vindmølletårne, meddeler Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

En unavngiven producent af vindmølletårne og Esbjerg Havn har indgået en intentionsaftale om at bygge anlægget, hvor havvindmølletårne og andre komponenter skal produceres. Aftalen glæder borgmester Jesper Frost Rasmussen, Ventre

- I Esbjerg har vi et klart fokus på, at mere vindmølleproduktion skal placeres på Esbjerg Havn, så vi kan fortsætte og udbygge vores centrale rolle i den grønne omstilling. Aftalen passer perfekt ind i vores planer om at bidrage til den enorme udvikling af havvind i de næste årtier. Samtidig kan vi med den nye fabrik se frem til at få mange nye arbejdspladser på havnen til gavn for hele Sydvestjylland, siger borgmesteren i pressemeddelelsen. 

Store komponenter

Den nye fabrik bliver bygget af Esbjerg Havn, og for havnedirektør Dennis Jul Pedersen er aftalen et udtryk for udvikling på den vestjyske havn.

- Aftalen viser, hvor vigtig Esbjerg Havn er i forhold til havvind, og afspejler samtidigt vores langvarig proces med at skabe plads til flere fabrikker på havnen både i dag og i fremtiden, siger han.

Når fabrikken står færdig i 2023 kan der bygges tårne og andre komponenter af havvindmøller direkte på havnen i Esbjerg. Det er en fordel, da flere af komponenter bliver for store til at kunne transporteres på landevejene.

Projektet forventes at koste omkring 250 millioner kroner og vil skabe op mod 200 arbejdspladser.