Så gik den ikke længere for Esbjerg

Esbjerg indtager fortsat SAS Ligaens tredjeplads, men spillet er ikke til en topplacering. Heller ikke søndag, hvor Esbjerg tabte med 0-1 til FC Nordsjælland.

Esbjerg ligner langtfra et mandskab, der kommer til at spille med om mesterskabet.

Vestjyderne er i øjeblikket ikke i nærheden af den form, der i efteråret sendte dem op på SAS Ligaens tredjeplads, som de fortsat holder fast i.
 Efter en åbning på foråret med to dårlige præstationer mod HB Køge og Randers FC, der alligevel gav fire point, så kom straffen omsider søndag, da esbjergenserne tabte med 0-1 til FC Nordsjælland på Farum Park.

Hjemmeholdet lagde aggressivt ud, og allerede efter få sekunder forsøgte Nicki Bille Nielsen sig med et skud. Selv om forsøget savnede kvalitet, så demonstrerede kampens første angreb, at FC Nordsjælland havde en snert mere aggressivitet end gæsterne.

 Det blev udslagsgivende på en ujævn bane, hvor flid og hårde tacklinger blev belønnet mere end flotte kombinationer.

 Efter en halv time faldt den afgørende scoring, da Patrice Bernier fandt Henrik Kildentoft på højrekanten. Kildentoft sendte en flad aflevering ind foran Esbjerg-målet, hvor Kian Hansen uheldigt fik dirigeret bolden i eget mål.

 Efter pausen blev FC Nordsjælland en anelse mere påpasselige og begyndte at satse på kontraspillet. Det gav Esbjerg mere spil, og et par enkelte gange kunne det have givet en tilfældig udligning. I den modsatte ende lurede Nicki Bille Nielsen på chancen og efter godt en time fik FCN-angriberen annulleret en scoring for offside.

 Med sejren har FC Nordsjælland en afstand på 17 point til nedrykningsstregen, mens Esbjerg indtager SAS Ligaens tredjeplads - seks point efter topholdene OB og FC København. FCK har dog endnu ikke været i aktion i denne spillerunde.