TV der bevæger dig

Se de prægtige maskiner: Det gode vejr trak 3.000 motorcyklister til træf

Politiet vurderer, at der skærtorsdag eftermiddag mødte omkring 3.000 glade motorcyklister op på Torvet I Esbjerg til det traditionsrige påsketræf, der for mange deltagere er starten på motorcykelsæsonen.

00:21

Politiet vurderer, at der skærtorsdag eftermiddag mødte omkring 3.000 glade motorcyklister op på Torvet I Esbjerg til det traditionsrige påsketræf.

Politiet vurderer, at der skærtorsdag eftermiddag mødte omkring 3.000 glade motorcyklister op på Torvet I Esbjerg til det traditionsrige påsketræf. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Der var også mødt flere tusinde glade tilskuere op. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Temperaturer lige under de 20 grader og masser af sol fik vakt traditionen med stort fremmøde til motorcykeltræf i Esbjerg til live igen.

Læs også Motorcykeltræf: Vejret var lidt for råt for motorcykler

- Torvet var fyldt med glade mennesker. Alt er forløbet i god ro og orden. Vi vurderer, at der var op mod 3.000 motorcyklister og mindst lige så mange tilskuere, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Torvet var fyldt med glade mennesker. Alt er forløbet i god ro og orden. vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Ivan Gohr Jensen,  vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Sidste år, hvor påsken faldt i slutningen af marts, var der sne op til skærtorsdag og glatte veje, som fik de fleste motorcyklister til at blive hjemme, så under 50 mødte op i Esbjerg.

Normalt er træffet og den store motorcykelparade i Esbjerg en af de største i Danmark - og i år altså tilbage på niveauet på 3.000 motorcyklister efter flere år med færre fremmødte.

Paraden begyndte klokken 15 på Torvet i Esbjerg og kørte ad Skolegade, Strandbygade, Frodesgade, Jagtvej, Strandby Kirkevej, Spangsbjerg Kirkevej, Parkvej, Tarphagevej, Guldagervej og Ravnsbjergvej til motorcykelklubben MC Road Riders klubhus.

Læs også Motorcykeltræf truet af vintervejret

MC-træf i Esbjerg siden 1985

De mange bikere og motorcyklister kommer fra hele Jylland og har Esbjerg-træffet som en fast påsketradition.

Esbjerg-motorcykelklubben MC Road Riders står for arrangementet, der første gang fandt sted i 1985.

Under den såkaldte rockerkrig blev det store MC-træf i Esbjerg - i lighed med andre - aflyst i samråd med politiet.

Mest sete på tvsyd.dk