TV der bevæger dig

Værtshuse: Tidligere lukning vil ikke dæmpe vold

Værtshuse og diskoteker er glade for den løsning, som Bevillingsnævnet i Esbjerg har truffet, så de skal lukke en time tidligere. Men det vil ikke dæmpe volden i nattelivet.

04:01

1 af 2

- Vi havde frygtet, at vi skulle lukke kl. 5, siger Carsten Prisfeldt fra Skræddergården i Esbjerg til TV SYD. Kl. 6 er et rigtigt godt udgangspunkt for os.

Bevillingsnævnet holdt møde torsdag eftermiddag. Det skete efter indstilling fra Kredsrådet i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.

Kredsrådet har opfordret til, at kommunerne sørger for at barer og diskoteker lukker seneste kl. 5 om morgenen. I overvejelserne indgår bl.a. om kortere åbningstider vil reducere volden i nattelivet.

- Jeg tror ikke, det vil have den store effekt, siger Carsten Prisfeldt til TV SYD. Politiets tal viser jo, at volden mest optræder mellem kl. to og kl. tre. Så den time gør ikke den store forskel.

- Min forretning bliver ikke påvirket, når vi kan holde åbent til kl. 6. Hvis det var blevet kl. 5, ville det have været værre.

Nogle barer og diskoteker kan måske blive nødt til at afskedige både fuldtidsansatte og deltidspersonale, forudser Casten Prisfeldt.