Unge fanikker har plan for gallafest med H.K.H. Prins Christian

De to repræsentanter fra Fanø ved prins Christians 18 års fødselsdag er fundet. Alfred Stoye Nielsen og Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær er udvalgt til at sidde til bords med prinsen den 15. oktober.

De forklarer begge, at muligheden for at fejre prins Christian kom meget uventet. Især for Clara, som først fik det at vide mandag ved middagstid. 

Fredag blev de to heldige ansøgere udtrukket af Fanøs borgmester Frank Jensen (Rad.). Den kvindelige vinder trak sig imidlertid i løbet af weekenden, hvorpå en ny skulle findes ved lodtrækning. Dermed blev det Clara.

- Det var et kæmpestort øjeblik for mig. Jeg var megaærgerlig over, at det ikke blev mig i første omgang, fortæller hun.

18-årige Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær er udvalgt til at sidde til bords med prins Christian den 15. oktober.
18-årige Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær er udvalgt til at sidde til bords med prins Christian den 15. oktober.
Foto: Privatfoto

Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær har allerede gjort sig tanker om, hvad hun skal have på til fødselsdagen.

- Jeg kunne godt tænke mig at have en Fanødragt på. Når vi har en sådan historie her på øen, kunne det være fint at vise traditionen frem, hvis det altså er indenfor dresscoden, siger hun.

Alfred kommer i smoking

Alfred Stoye Nielsen havde egentlig glemt, at han havde ansøgt om at komme med til den royale fødselsdag.

- Så det var lidt uventet, at jeg fik chancen. Da jeg ansøgte, tænkte jeg, at det nok ikke kom til at ske. Men pludselig blev jeg ringet op fredag, fortæller han.

Hvorfor søgte du om at komme til galla?

- Det kommer man aldrig til at opleve. Det er en once in a lifetime-mulighed, så det vil næsten være dumt ikke at tage den, tilføjer Alfred, som regner med at troppe op i smoking.

Alfred fra Fanø
Alfred Stoye Nielsen regner med at tage smoking på til gallafesten.
Foto: Privatfoto

Alfred Stoye Nielsen og Clara Mathilde Nedergaard Drikkjær kender hinanden i forvejen, idet de har gået i samme klasse på Fanø Skole fra 0. til 9. klasse. I dag læser de begge på Rybners i Esbjerg.

I sidste uge blev de to 18-årige fra henholdsvis Esbjerg og Varde også fundet. I Esbjerg Kommune blev det Anton Nørby-Lassen fra Ribe og Silje Boe Madsen fra Esbjerg. I Varde Kommune skal Caroline fra Oksbøl og Nikolaj fra Ølgod med til kongelig fejring.