’Daddy’ er ikke alene: Nyvalgte Helena kimet ned af unge, der vil beholde hendes valgplakater

Det er ikke kun valgplakaterne for Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh, der bliver hængt op på teenageværelserne. Det gælder også partiets nyvalgte folketingsmedlem Helena Artmann Andresen.

Valgkampen er slut, og de fleste politikere er travlt optaget med at få deres valgplakater pillet ned.

Men for Liberal Alliances nyvalgte folketingsmedlem i Sydjyllands storkreds Helena Artmann Andresen, har valgplakaterne tilsyneladende ikke helt udtjent deres formål endnu.

I hvert fald er hun blevet kimet ned på de sociale medier af fans, der gerne vil have lov til at pille hendes valgplakater ned og beholde dem.

- Det hele startede med, at der var en 14-årig dreng, der skrev til mig, om han ikke måtte få en valgplakat med min autograf på, så jeg kørte selvfølgelig ud til ham og skrev på den, siger Helena Artmann Andresen og fortsætter:

- Efterfølgende lagde jeg et billede op på sociale medier, og så flød min indbakke ellers bare over med beskeder fra folk, der gerne vil have lov at beholde mine valgplakater.

Tidligere på dagen onsdag kom det frem, hvordan et søskendepar i Horsens har tjent en god slat ekstra lommepenge på at sælge Alex Vanopslaghs valgplakater til partilederens mange fans.

Helena Artmann Andresen fortæller, at der også efter kommunalvalget, hvor hun også stillede op, var nogle stykker, der skrev om de måtte beholde hendes valgplakater, men slet ikke i samme omfang som her efter folketingsvalget.

Forbillede for de unge

Man kan med god grund spørge sig selv, hvad pokker folk vil bruge Helena Artmann Andresens aflagte valgplakater til, men skal man tro hende selv, så er der tale om unge, der vil have dem hængende på værelset, som var det billeder af en popstjerne eller fodboldspiller. 

- Siden jeg kom ind, så har jeg fået rigtig mange søde beskeder om, at jeg er et forbillede for mange unge, siger hun. 

Helena Artmann Andresen (LA)
Helena Artmann Andresen (LA) blev valgt ind til Folketinget ved valget i tirsdags med 1.143 personlige stemmer.
Foto: Pressefoto

Det er det samme billede, der tegner sig med partiformanden Alex Vanopslaghs valgplakater, hvilket der ifølge Helena Artmann Andresen hovedsageligt er to grunde til. 

- Dels er det jo fordi, at der er rigtig mange unge, der godt kan lide vores parti, men jeg tror også det er fordi både Alex og jeg ikke er så gamle - Alex er godt nok over 30, men jeg tror vores unge alder har noget med det at gøre, siger hun.

Hun fortæller desuden, at det ikke først er her efter valget, at hendes valgplakater er populære. 

En fra partiet har undervejs i valgkampen måtte køre ud til en landbrugsskole, hvor nogen havde fjernet hendes valgplakater, for at sætte nye op. Men da samme person kørte ud for at fjerne plakaterne efter valget var de endnu engang forsvundet. 

Vil ikke kaldes 'Mommy'

Alex Vaopslagh har fået tilnavnet 'Daddy' på baggrund af sin store popularitet blandt de yngste vælgere, og enkelte har da også forsøgt at give Helena Artmann Andresen et tilsvarende kælenavn. 

- Der er nogle enkelte, der har kommenteret: "Mommy Andresen" på de ting, jeg har lagt på de sociale medier. Jeg synes det er meget sjovt, men jeg køber den ikke helt, siger hun. 

Instagram-post fra Helena Artmann andresen omkring valgplakater
Foto: Screenshot

På sin Instagram har Helena Artmann Andresen nu lagt et billede op, hvor han fortæller alle sine følgere, at de skal være mere end velkommen til at pille hendes plakater ned og beholde dem, hvis de ønsker. 

Det kunne man tro ville give bøvl i forhold til at vide, hvor mange plakater hun selv skal sørge for at få pillet ned inden deadline på onsdag. Men det er ifølge hende ikke noget problem. 

- Vi har ret godt styr på det, for vi ved præcis, hvilke veje, de er sat op på, så det burde ikke kunne skabe nogen problemer, siger Helena Artmann Andresen.