TV der bevæger dig

Banke aflyser alle aftaler

Borgmester Thomas Banke (V), Fredericia, har aflyst alle aftaler. Torsdag middag var han på vej til DR Byen i København for at give en række interview, men pludselig vendte han om og tog toget tilbage til Fredericia.

13:44

Thomas Banke har taget sig en tænkepause.

1 af 2

Det skete efter, at partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) var gået i rette med ham.

- Min forståelse af demokrati hviler på, at når man har et politisk tillidshverv, så skal man også have tilliden på plads. Har man ikke det, så bør man ikke have det tillidshverv, sagde Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at hele byrådet i Fredericia har udtrykt mistillid til Thomas Banke som borgmester.

Pressechef Pia Becker, Fredericia Kommune, kan ikke give en forklaring på, hvorfor Thomas Banke har aflyst sine aftaler.

- Jeg ville gerne kunne sige mere, men han har meddelt mig, at han ikke kan møde op, og at han kommer med en udmelding senere i dag, siger pressechef Pia Becker til DR Nyheder.

Efter at have været ekskluderet i under et døgn, er Thomas Banke tilbage som medlem af Venstre, da den lokale partiforening i Fredericia i stedet har ekskluderet de fire byrådsmedlemmer fra Venstre, som ville tvinge den omstridte borgmester af posten.

Seneste nyt

Borgmester Thomas Banke afholder pressemøde i dag kl. 16.00 i byrådssalen på Fredericia Rådhus, Gothersgade 20.