TV der bevæger dig

De svømmer, løber og cykler i Fredericia

Fredericia har en stærk og stolt tradition for triatlon - og nu vil fæstningebyen ved Lillebælt atter markere sig med store triatlon-arrangementer. Starten går i denne weekend.

Svømmeruten er placeret i Fredericias nye kanaler ud til Lillebælt.

Byen var vært for de danske mesterskaber på fuld distance i 1995 og EM i 199. Med Fredericia City Triatlon lørdag og søndag samles tråden op og der lægges op til en helt ny triatlon-æra i Fredericia. 

Læs også Camilla Pedersen cykler, løber og svømmer i Juelsminde

I TV SYDs område står Fredercia og Juelsminde i disse år for at arrangere store triatlon-begivenheder.

Fredericia City Triathlon er fællesnævneren for et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Fredericia Triathlon Team, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Denmark samt et stævne, der helliger sig de kortere distancer i det smukke og historiske Fredericia. 

Weekenden består af forskellige løb, hvor der om lørdagen bl.a. vil være mulighed for at følge de dygtigste triatleters kamp om DM på sprintdistancen, mens søndagen byder på det klassiske Challengerace på den olympiske distance, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig, og blive udfordret på 1500 meter svømning, 40 kilometer cykling og afslutte med 10 kilometer løb i centrum af Fredericia.

Weekenden afsluttes med et hektisk sprintstafet, hvor der for alvor bliver mulighed for at følge atleternes intense kamp. Svømmeruten er placeret i de nye kanaler ud til Lillebælt, mens cykelruten bl.a. fører nord mod Trelde og retur. Løberuten er lagt i det smukke, historiske Fredericia omgivet af de gamle volde.

Prorgrammet

Lørdag d. 2. september:
Kl. 12.30: Børnetriatlon
Kl. 13.30: DM/Nordisk Mesterskab Aspiranter
Kl. 14.30: DM/Nordisk mesterskab Elite Dame
Kl. 16.00: DM/Nordisk Mesterskab Elite Herre
 
Søndag d. 3. september:
Kl. 10.00: Nordisk mesterskab på den olympiske distance
Kl. 10.15: Motionstriatlon/stafet
Kl. 15.00: DM og åbent mesterskab Mix Relay
Mere sport