Unge gøres nysgerrige på håndværkerlivet

8. klasse fra Ullerupbækskolen i Fredericia var de første, som prøvede kræfter med håndværk på fem forskellige værksteder.

Formålet er at gøre eleverne nysgerrige på håndværksfagene, og 8. klasse fra Ullerupbækskolen blev de første, som prøvede kræfter med håndværk på fem forskellige værksteder.

De skal prøve at være brolæggere, elektrikere, tømrere, malere og på det femte værksted skal de arbejde med ny teknologi. 

Undervisningsforløbene er del af en indsatsen for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, hvilket er et samarbejde mellem Trekantområdets kommuner, erhvervsuddannelser, UU-vejledninger, håndværkerforeninger og finansieret, især, af Region Syddanmark.

Det aflyste DM i Skills skulle være spydspidsen i indsatsen for at gøre opmærksom på håndværks-, service- og produktionsfag, men nu vil indsatsen fremadrettet fokusere på at understøtte et rollemodelkorps sammen med Erhvervsuddannelsernes Elevorganisation (EEO) med skolebesøg, lokale rollemodeller med fokus på unge sårbare, obligatorisk undervisningsforløb i Bülows MakerSpace for Fredericia Kommunes 8. klasser og undervisningsmateriale i udskolingen.