TV der bevæger dig

5511 løb overskud hjem på 1,2 millioner

Europas største Stafet for Livet i Haderslev gav et overskud på 1.227.424,23 kroner, som går til Kræftens Bekæmpelse.

Stafet for Livet i Haderslev fandt i år sted i den første weekend i september i Haderslev Dampark. Foto: André C. Lyngedal.

Overskuddet er mere end fordobling i forhold til premiereåret 2013, hvor det blev til et overskud på 547.000 kroner.

Stafet for Livet i Haderslev er med 5511 deltagere Europas største udendørs Stafet for Livet. Stafet for Livet i Haderslev fandt i år sted i den første weekend i september i Haderslev Dampark.

- Det er helt enestående, at vi i Haderslev Kommune kan skabe sådan en begivenhed, der ikke alene støtter den vigtige kræftsag, men også er med til at vise, at vi lokalt kan udrette noget stort, når vi handler i fællesskab, siger Børge Koch, formand for styregruppen bag Stafet for Livet i Haderslev.

Stafetten har en særlig forhistorie, da den blev skabt som følge af et offentligt-privat partnerskab. I 2011 blev Haderslev Kommune, Kræftens Bekæmpelses Lokalforening og JydskeVestkystens Haderslev-redaktion i fællesskab enige om at tage initiativ til at få Stafet for Livet til Haderslev. Der blev i 2012 nedsat en bredt sammensat styregruppe, som i dag består af 20 medlemmer. Styregruppen er allerede i gang med at planlægge næste års stafet.

 

Fakta om overskuddets fordeling:

10 procent går til Kræftens Bekæmpelses Lokalforening. Af den resterende sum går 53 procent til forskning, 23 procent til patientstøtte, 17 procent til oplysning og 7 procent til administration.