Dagens ret: Vild mad

Mad Festival på Aarø: Vilde urter? De skal da spises.

På den lille ø Aarø ? der ligger otte minutters færgesejlads fra Haderslevs Fjords munding ? konkurreres der i mad lørdag.

En konkurrence går ud på, hvem der kan lave den bedste pølse, fyldt med bl.a. de vilde urter, man kan samle på Aarø.

En anden konkurrence er for kokkeelever. De skal lave en menu bestående udelukkende af råvarer fra Aarø.

Hvorfor?

Fakta

Bag festivalen står Syddanske Fødevareklynge, Småøernes Fødevarenetværk, Smagen af Fyn, Kulinarisk Sydfyn og Sønderjyske Fristelser.

Det fortæller Kai Winter fra Syddanske Madoplevelser om:

- Interessen for lokal mad og måltider boomer. Flere og flere får øjnene op for de vilde, spiselige planter og andre vilde råvarer samt alle de fremragende produkter fra lokale producenter i nærområderne. Kød og mælk fra naturarealer, grøntsager og frugt, fisk og skaldyr, tangen og strandengenes vilde urter udgør sammen med den lokale øl, saft, cider og vin fundamentet for virkeliggørelsen af drømmen om det lokale køkken, siger Kai Winter.