Drabsdømt melder JydskeVestkysten til politiet

Syddanske Medier, herunder avisen JydskeVestkysten og jv.dk, er blevet meldt til politiet for at have krænket den drabsdømte John Knudsen.  John Knudsen, der er idømt fængsel på livstid, føler sig krænket, efter at de to medier bragte billeder af de steder på John Knudsens båd, hvor han voldtog og dræbte Kirsten Bay Andersen.

Det fortæller DR Syd i dag.  Også nyhederne.tv2.dk og Ekstrabladet.dk risikerer at blive involveret i sagen.

En  journalist fra JydskeVestkysten gik i sidste uge ombord på John Knudsens båd uden tilladelse, og tog billeder der, hvor John Knudsen for et år siden voldtog og dræbte Kirsten Bay Andersen. Ifølge JydskeVestkysten omtale af sagen i dag havde journalisten fået tilladelse til at fotografere båden af ejeren af den lade, hvor båden på det tidspunkt var opmagasineret.

Tog billeder i bådens soveværelse

Journalisten tog billeder af bådens interiør, lige fra kaffemaskiner, over madrasser i bådens soveværelse, til John Knudsens efterladte badetøfler.
Journalisten havde ikke forinden søgt tilladelse ved John Knudsens advokat eller ved John Knudsen selv. Og billederne blev fredag bragt i avisen, på jv.dk og solgt videre til andre medier.

Nu  har John Knudsens forsvarer Stig Jørgensen så meldt Syddanske Medier til politiet blandt andet for at krænke den private ejendomsret.
Mere præcist er mediehuset blevet anmeldt for at overtræde paragraf 264 i straffeloven, der siger, at man med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffer den, som uberettiget skaffer sig adgang til fremmed hus eller andet ikke frit tilgængeligt sted.
Samt paragraf 264c der handler om privatlivets fred. Paragraffen siger at man med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffer den der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold.
Vicepolitikommissær ved Syd og Sønderjyllands Politi Lene Scharff bekræfter over for DR SYD, at politiet har modtaget en anmeldelse.
Først om nogle dage vil der blive truffet beslutning om, hvorvidt der skal rejses sigtelse.

Chefredaktør tager sagen roligt

Ifølge medieansvarsloven deler den journalist, der har begået den mulige strafbare handling ansvaret med den ansvarshavende chefredaktør.
Hvis politiet beslutter sig for at rejse sigtelse vil der derfor både blive tale om at rejse sigtelse mod journalisten, der har taget billederne og lagt navn til artiklen og Syddanske Mediers ansvarshavende chefredaktør Peter Orry.
Peter Orry tager dog anmeldelsen roligt:
 - Den forholder jeg mig ret afslappet til. Hvis jeg endelig skal føre en sag i denne verden, så har jeg det ret godt med, at det er et monster som John Knudsen.
John Knudsen blev onsdag i sidste uge idømt livsvarigt fængsel for voldtægt og drab på Kirsten Bay Andersen i Haderslev i september sidste år.
Hans forsvarsadvokat ønsker ikke at kommentere politianmeldelsen på nuværende tidspunkt.