TV der bevæger dig

Familien Fjord-Frandsen: - Vi støtter en god sag og så får vi motion inden julemiddagen

En del mennesker var juleaftens morgen mødt op ved Haderslev Dam for at løbe eller gå en tur. Alt sammen til fordel for udsatte børn.

Juleaftensdag mellem klokken 9 og 12 kunne alle møde op ved Haderslev Dam for at tage en løbe- eller gåtur. 

Vi vil gerne hjælpe børn og unge, der ikke har råd til at gå til fritidsaktiviteter, så vi støtter med betaling af kontingenter og sportstøj.

Birthe Meyer, næstformand, Broen Haderslev

Det er Broen Haderslev, der arrangerer løbet 2412Run, og som støtter udsatte børn og unge, så de kan være aktive og dyrke fritidsaktiviteter.

- Vi vil gerne hjælpe børn og unge, der ikke har råd til at gå til fritidsaktiviteter, så vi støtter med betaling af kontingenter og sportstøj, fortæller næstformand Broen Haderslev Birthe Meyer til TV SYD.

Det er nemt at være med - og det er gratis. Man skal blot gå eller løbe turen rundt om dammen i Haderslev, og så registrere hvor mange omgange, man tager. Så betaler sponsorer et beløb per omgang. Man kan også donere et beløb på dagen - og som skrevet står - alle penge går til udsatte børn og unge.

Løb eller julegudstjeneste? 

Familien Fjord-Fransen dukkede op for at bakke op om den gode sag - og valget var ikke svært i år:

Enten skulle vi ud at løbe eller også skulle vi i kirke, og så faldt det på løbeturen. Her støtter vi et godt formål, og så får vi brændt lidt krudt af, inden vi skal fedes op til aften

Arne Fjord-Frandsen, Haderslev

- Vi havde jo valgmuligheden, at enten skulle vi ud at løbe eller også skulle vi i kirke, og så faldt det på løbeturen. Her støtter vi et godt formål, og så får vi brændt lidt krudt af, inden vi skal fedes op til aften, fortæller Arne Fjord-Frandsen

2412Run finder i år sted i Gram, Haderslev og Vojens, og det er arrangeret af Broen Haderslev. Løbet afholdes i år også i Horsens, Vejle og Aalborg.

Sidste år deltog 951 i de tre byer Haderslev, Vojens og Gram. I alt blev der indsamlet 19.795 kroner fra sponsorer og fra frivillige bidrag.