Forsinkelse af PFAS-undersøgelse vækker bekymring

På Christiansborg er man bekymret over forsinkelsen af påbuddet om undersøgelse af PFAS-forurening på Skrydstrup Flyveplads.

Haderslev Kommune har givet Skrydstrup flyveplads et påbud at undersøge PFAS-forurening i grundvandet og undergrunden efter brug af skum til brandøvelser.

Forsvaret har klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, og klagen forventes afgjort i juni 2024.

Påbuddet fra Haderslev Kommune blev sendt i juli 2022 og ifølge Peter Kofoed (DF), der er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget på Christiansborg, er det ikke godt nok, at der går to år, før der sker noget med oprensningen af PFAS.

- Det er vildt lang tid. Det er ikke okay. Der skal være langt hurtigere afklaring, for to år er alt for lang tid, siger Peter Kofoed (DF).

Politikeren er bekymret for fremtiden, for man ved ikke, hvad det har af konsekvenser for de næste mange generationer.

- Det bekymrer mig rigtig meget. Der er tale om evighedskemikalier, og de tager lang tid at nedbryde. Vi skal rydde op efter os, så der er noget til fremtiden, siger Peter Kofoed (DF).

Alt for lang ventetid

Formanden for Folketingets miljøudvalg, Hans Kristian Skibby (DD), er enig med Peter Kofoed, når det kommer til ventetiden på PFAS-undersøgelsen.

- Med de muligheder der er, så ender det med, at vi nærmest er ude i to år, inden vi overhovedet kommer i gang, og det er jo ikke tilfredsstillende for nogen af parterne, siger Hans Kristian Skibby (DD).

Ifølge ham skal der gang i tempoet.

- Jeg synes, at sagen er trukket meget mere i langdrag, end den vitterligt burde være, siger Hans Kristian Skibby (DD).

Ingen kommentarer

TV SYD har spurgt Miljøministeriet, hvordan de ser på den pågældende sag.

Her oplyser man følgende:

"Haderslev Kommunes påbud til Forsvarets Ejendomsstyrelse er påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, og Miljøministeriet kan ikke kommentere på en konkret sag, der behandles i klagesystemet."