TV der bevæger dig

Hjælp fra Haderslev til Gambia

Gennem 26 år har en kvinde fra Haderslev hjulpet børn på en døveskole i Gambia. Nu har hun kastet sig ud i et nyt projekt, hvor hun vil hjælpe skolens fattige unge piger med menstruationsbind.

02:26

Siden 1988 har Gudrun hjulpet en døveskole i Gambia. Nu har hun gang i et nyt projekt, der skal samle ind til menstruationsbind til pigerne på skolen. Foto: privatfoto

1 af 3

I de seneste 26 år har Gudrun Awa Jørsing haft tæt kontakt til Afrika.

I 1988 besøgte hun byen Banjul i Gambia. Siden har Gudrun efterladt en del af sit hjerte i Afrika, som så mange andre. Hun har hjulpet ved at samle penge ind til døveskolen Sct. Johns School for the Deaf med kladdehæfter, møbler, solceller og penge.

Det startede med papkasser og endte med fyldte kontainere. Men på seneste besøg opdagede Gudrun et problem.

De unge piger på skolen har ikke adgang til menstruationsbind og -tamponer. Og skolen kan ikke hjælpe - de har ikke penge nok til at købe den slags til pigerne. Som konsekvens er pigerne blødt igennem, og drengene på skolen har drillet dem.

Det problem har Gudrun Awa Jørsing sat sig for at løse. hun er gået i gang med at samle penge ind til at hjælpe de unge piger.

00:31 Luk video

Du kan se mere om Gudruns indsamling i vores udsendelse onsdag klokken 19.30. Indtil da kan du høre Gudrun fortælle om sit første møde med skolen i klippet herunder:

Mest sete på tvsyd.dk