Rumænsk lastbil gik i politiets net - snød igen med miljø og køretid

En rumænsk lastbil, der tidligere er afsløret i miljø-snyd, er atter gået i politiets net ved en kontrol. Politiet afslørede ved samme kontrol også, at der blev snydt med lastbilens registrering af køre- og hviletid.

Politifolk fra Tungvognscenter Syd standsede torsdag i sidste uge en rumænsk lastbil ved Ustrup Rasteplads på E45.

Lastbilen er tidligere blevet taget i at have manipuleret med lastbilens AdBlue-anlæg. Dengang fik transportvirksomheden en bøde og et påbud om at reparere køretøjet.

- Vi er konstant på udkig efter lastbiler, som vi har mistanke om snyder. Vi har udviklet en god fornemmelse for, hvem vi skal holde særligt øje med, siger leder af Tungvognscenter Syd, politikommissær Stig Simonsen, til TV SYD.

Ved den nye kontrol af en rumænske lastbil kunne politiet konstatere, at der også denne gang var fusket med AdBlue-anlægget på den samme måde. Desuden var der kun vand i lastbilens AdBlue-tank og ikke AdBlue-væske, som anlægget sprøjter ind i lastbilernes udstødning for at reducere udslippet af farlige udstødningsgasser. Når anlægget sættes ud af drift, forurener lastbilen op mod tyve gange mere end tilladt.

Der var også pillet ved lastbilens apparat til registrering af køre- og hviletid. Ved en større undersøgelse af lastbilens ledningsnet blev der afsløret en teknisk installation, der kan manipulere lastbilens registreringer af, hvor lang tid, som den holder stille, eller kører.

Da vognmandsfirmaet ikke ønsker at få lastbilen repareret og lovliggjort i Danmark, skal lastbilen bugseres ud af landet og må først anvendes igen, når forholdene er bragt i lovlig stand.

Bødekravet og omkostninger til virksomhed og chauffør er endnu ikke opgjort.