TV der bevæger dig

Chauffør får 30 dages betinget fængsel efter tredobbelt trafikdrab

Den unge lastbilchauffør, der i december 2014 kørte 3 mennesker ihjel på motorvejen er blevet idømt 30 dages betinget fængsel.

I december 2014 kostede en voldsom trafikulykke tre mennesker livet.

Vestre Landsret i Viborg har idømt en ung lastbilchauffør 30 dages betinget fængsel for uagtsomt manddrab. Derudover skal chaufføren udføre 40 timers samfundstjeneste. Det fortæller chaufførens advokat,  Henrik Hougaard, til TV SYD.

- Jeg er meget overrasket over dommen. Det er vi begge to. Det er jo klart, at min klient havde håbet, at det ville gå bedre, og at sagen ville være overstået nu, siger advokaten til TV SYD.

Henrik Hougaard fortæller, at han og den unge lastbilchauffør overvejer at anke dommen til Højesteret. Men de har ikke taget den endelige beslutning endnu.

- Det er en tung dom at have hængende over hovedet. Og det ligger lige til højrebenet at at anke dommen fra landsretten, fordi den går imod en tidligere dom, der har været i Højesteret, siger Henrik Hougaard til TV SYD.

Lastbilchaufføren, der på ulykkestidspunktet var 23 år, blev i maj sidste år idømt bødestraf for uagtsomt manddrab i byretten i Horsens.  Chaufføren overså tilsyneladende en kø på motorvejen og bragede ind i bilkøen. To unge kvinder på 19 og 21 år fra Vejle samt en 54-årig mand fra Esbjerg mistede livet. Flere andre blev alvorlig såret.