Hedensted er den kommune i Danmark med flest svært overvægtige

18,8 procent af borgerne i Hedensted er det, man kalder svært overvægtige. Det gør Hedensted til den kommune i Danmark med den højeste andel af svært overvægtige.

Her i landsdelen er vi federe end folk er flest. 

I Region Syddanmark vejer voksne borgere mere end halvdelen af alle borgerne vejer for meget. Her er 50,4 procent overvægtige, mens 47,5 procent af borgerne i Region Midtjylland er overvægtige mod 47,4 procent på landsplan. Det viser 2013-tal fra den Nationale Sundhedsprofil

Når man ser på antallet af svært overvægtige, tegner sig det samme billede. Her er 14,4 procent af alle danskere svært overvægtige - i Hedensted er det hele 18,8 procent.

quote

Det vil på lang sigt gøre noget godt for borgerne, men også styrke kommunekassen, da livsstilsproblemer koster dyrt

Birgit Jakobsen, Kristendemokraterne, Hedensted Kommune

Det gør kommunen til den kommune i Danmark med flest svært overvægtige.

Men på trods af den førsteplads, så har Hedensted Kommunes politikere på et byrådsmøde den 22. februar besluttet at droppe et forebyggende tilbud, man havde til overvægtige med rådgivning og i et vist omfang også træning. Det er sket for at spare penge.

Nu må de svært overvægtige klare sig selv. Kun de borgere, som er i fare for at miste deres arbejde på grund af svær overvægt vil man hjælpe i kommunalt regi.

Birgit Jakobsen fra Kristendemokraterne stemte som den eneste i byrådet imod forslaget. Hun mener, at det på langt sigt bliver dyrere for kommunen at droppe det, og det ærgrer hende, at man har valgt at skrue ned for den forebyggende indsats.

quote

På den lidt længere bane vil der løbe nogle udgifter og tab på, som modvirker den besparelse, man fik på kort sigt

Jørgen Trankjær Lauridsen, professor, Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi, Syddansk Universitet

- Det vil på langt sigt gøre noget godt for borgerne, men også styrke kommunekassen, da livsstilsproblemer på længere sigt koster dyrt, siger Birgit Jakobsen.

Den tese har Birgit Jakobsen ret i, siger professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet, Jørgen Trankjær Lauridsen.

- På den korte bane er der måske nogle penge at spare, men på den lidt længere bane vil der løbe nogle udgifter og tab på, som modvirker den besparelse, man fik på kort sigt, siger Jørgen Trankjær Lauridsen.   

På hjemmesiden Body Mass Index kan du finde en formel, hvor du kan regne dit BMI ud.

BMI - Body Mass Index

Tallene nedenfor er svært overvægtige fordelt på kommuner i TV SYDs område. Kilde: Nationale Sundhedsprofil.

KommuneProcent af svært overvægtige i 2013
Hedensted18,8
Aabenraa18,2
Fredericia17,9
Horsens17,9
Vejle17,9
Tønder17,6
Varde17,4
Sønderborg16,0
Vejen16,0
Esbjerg15,3
Haderslev15,1
Kolding13,9
Billund13,7
Fanø13,0