TV der bevæger dig

Roser fra Troels: Hedensted gør det godt

Hedensted Kommune får suverænt flest af sine arbejdsløse i job igen. Ledigheden i kommunen er nu næsten det halve af landsgennemsnittet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (Venstre) roser Hedensted Kommune.

Ros til Hedensted fra Troels Lund Poulsen. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

1 af 2

I Hedensted gør de et eller andet rigtigt, når det drejer sig om at få ledige i job.

Kommunen har en arbejdsløshedsprocent på 2,3, mens arbejdsløsheden i hele landet i gennemsnit er næsten det dobbelte, nemlig 4,3 procent.

Den lave ledighed vil kommunen godt selv have en stor del af æren for.

- Jeg mener, det skyldes, at vi har klare, tydelige mål helt fra det politiske niveau og ud i det yderste led, siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Hedensted Kommune, Henrik Alleslev (S) til TV SYD.

- De tydelige mål handler om, at vi har en virksomhedsrettet tilgang, forklarer Henrik Alleslev.

I praksis betyder det, at medarbejderne på jobcenteret bruger rigtig meget tid på at tale med kommunens virksomheder  og skabe kontakter mellem de ledige og virksomhederne.

Den tilgang får de ros for af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Vi får af og til kritik for, at vi aldrig er ude at rose kommunerne, men det vil jeg gerne gøre i dette tilfælde, siger Troels Lund Poulsen til TV SYD.

Han har tidligere besøgt Hedensted for netop at høre om kommunens gode erfaringer med at få ledige i job, og han bruger gerne kommunen som et godt eksempel for andre kommuner.

-Vi får af og til  kritik for, at vi aldrig er ude at rose kommunerne, men det vil jeg gerne gøre i dette tilfælde.

Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister, Venstre

- Jeg vil sørge for at bruge Hedensted som inspiration og rollemodel for, hvordan andre kommuner kan gribe det an, fortæller Troels Lund Poulsen til TV SYD.

Men en ændring af loven eller af regeringens generelle strategi overfor arbejdsløse  skal man ikke forvente at se.

- Nej, der kommer ingen ændringer i lovgivningen. Det kommer ikke til at føre til konkret lovgivning, siger Troels Lund Poulsen om Hedensted Kommunes succes.

Udover den indsats, Hedensted Kommune har gjort for at skabe kontakt mellem ledige og virksomheder,  er der også andre ting, der spiller ind på det lave arbejdsløshedstal.

- Ja, vi ligger jo i et smørhul, siger formand for beskæftigelsesudvalget i Hedensted Kommune  Henrik Alleslev til TV SYD. - Vi er kommet rigtig godt igennem finanskrisen, og virksomhederne mangler generelt folk her hos os, forklarer han.