Syd- og Sønderjylland er et godt sted at drive erhvervsvirksomhed

Hedensted er Danmarks næstbedste erhvervskommune. 12 kommuner i Syd- og Sønderjylland er i den forreste tredjedel på listen over Danmarks bedste erhvervskommuner.

Igen i år kåres Hedensted som Danmarks næstbedste kommune at drive erhvervsvirksomhed i. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri. Kun Ikast-Brande Kommune er bedre.

Billund kåres som nr. 4 og Vejen som nr. 9. Desuden er ni andre Syd- og Sønderjyske kommuner i den bedste tredjedel over Danmarks bedste erhvervskommuner.

Undersøgelsen dækker 96 af Danmarks 98 kommuner. Den viser, at Sønderborg er den største højdespringer i forhold til sidste års placering. Sønderborg er hoppet 26 pladser frem på listen og er nu nr. 60.

Også Billund, Esbjerg, Fredericia og Haderslev er gået frem i forhold til sidste års placering, mens Horsens, Kolding, Tønder, Varde, Vejen, Vejle og Aabenraa er gået tilbage, men samlet set kategoriserer Dansk Industri erhvervsklimaet som godt i de Syd- og Sønderjyske kommuner.

Undersøgelsen er baseret på erhvervslivets tilfredshed med kommunernes indsats i i alt 11 kategorier bl.a. kommunal sagsbehandling, informationsniveau, infrastruktur samt skatter, afgifter og gebyrer.