TV der bevæger dig

12 er anholdt for våben og narko

Politiets specialenheder har været i aktion i Jylland og på Sjælland. Otte er fremstillet i grundlovsforhør.

Foto: ARKIV

I politiets indsats mod skyderier i rocker- og bandemiljøet er der anholdt i alt 12 mænd og kvinder omkring hovedstaden og i trekantsområdet.

En af dem har fredag fået en såkaldt straksdom ved Retten i Horsens.

Vedkommende er blevet idømt fængsel i et år og fire måneder for distribution af 175 gram kokain, oplyser politiinspektør Kirsten Fischer.

Hun oplyser, at de anholdte kommer både fra rockermiljøet og fra bandemiljøet. De anholdte er ikke alle udelukkende mænd, røber hun.

Fredag har der været grundlovsforhør med fire af de anholdte i Glostrup, mens andre fire har været fremstillet i retsmøder i Horsens - og heraf er én altså blevet dømt med det samme.

De otte sigtes for distribution af våben og narkotika, lyder det fra politiet i en pressemeddelelse, som ikke indeholder mange detaljer.

Det er de to specialenheder, som efterforsker mod rockere og bander, der står for aktionen - det vil sige Task Force Øst og Task Force Vest.

Politiet oplyser, at der ved ransagninger er fundet "ting", der bekræfter mistanken. Aktionen fandt sted torsdag.

I Horsens er grundlovsforhørene med de tre i øvrigt endt med, at en er fængslet i to uger, mens to er blevet frihedsberøvet i fire uger.