AC Horsens smider 3-0-føring og rykker ud af Superligaen

Det bliver ikke til mere Superliga for AC Horsens i denne omgang. Klubben rykker ned i 1. division.

Opdateret med reaktioner fra sportsdirektøren fra AC Horsens og en fan. 

AC Horsens rykker ud af Superligaen, efter at klubben fredag smed en 3-0-føring og måtte nøjes med uafgjort mod lokalrivalen Vejle Boldklub.

Østjyderne kunne ikke tåle at smide point, og længe så det ud til, at de hjemme på Casa Arena i hvert fald ville udskyde nedrykningen en smule. Men efter 52 minutter, hvor AC Horsens var foran 3-0, satte Vejle en slutspurt ind og scorede tre kasser i kampens afslutning. 

Kort efter slutfløjtet var det også en skuffet sportsdirektør fra AC Horsens, som TV SYD fangede. 

- Det er selvfølgelig mega, mega skuffende nu, hvor vi står her så kort tid efter. Jeg synes, vi leverer en fantastisk indsats, indtil vi går i stå midt i anden halvleg og spiller på Vejles præmisser. Det koster os selvfølgelig den sejr, som lå lige til højrebenet, siger Niels Erik Søndergaard, sportsdirektør, AC Horsens. 

Hattrik fra Onugkha

Indskiftede German Onugkha stod bag alle Vejles scoringer. Den sidste satte han ind i det sidste minut af den ordinære spilletid.

Dermed er AC Horsens' chancer for overlevelse ovre. Der er 13 point op til netop Vejle på den tiendeplads, der sikrer en sæson mere i Superligaen.

- Vi har vidst, at vi har hængt i vandskorpen i lang tid, men nu må vi slutte de sidste fire kampe af med at få bygget noget positivt op og tage noget energi med ned. Vi skal i første division ja, men det skal vi kun en enkelt sæson. Vi skal tilbage igen, siger sportsdirektøren. 

Sportsdirektør Niel Erik Søndergaard er skuffet over kampens resultat.
Sportsdirektør Niel Erik Søndergaard er skuffet over kampens resultat.
Foto: Heidi Clemmensen, TV SYD

- Mere end bare fodbold

Niels Erik Søndergaard kalder kampen mellem Vejle Boldklub og AC Horsens fredag for arvefjendeopgøret.

- Det er jo mere end bare fodbold for fansene og byerne. Derfor gør det ekstraordinært ondt, at vi lige præcis fra Vejle skal få dødsstødet. Den er hård, siger sportsdirektør Niels Erik Søndergaard

Slutresultatet er også ekstra svært at sluge for fan og frivillig Morten Orthmann Høj, der så med fra tribunerne til dagens kamp. 

- Det er superærgerligt. Det er øv. Det er en træls dag, men vi skal over det. Nu er det første division, og uanset om det er det, eller hvad pokker det nu end hedder, så er vi der for holdet, og vi tror på dem, siger Morten Orthmann Høj.

Det blev til fem sæsoner i Superligaen, inden Horsens igen måtte i 1. divison.