AC Horsens snyder Sveriges bedste

AC Horsens scorede tre mål efter dødbolde og er videre i Europa efter en 3-2-sejr over Elfsborg.

AC Horsens er klar til play-off-runden i fodboldens Europa League efter et fornemt resultat med sejr over det svenske tophold IF Elfsborg med 3-2 på udebane i Sverige.

Dermed er træner Johnny Mølbys tropper videre med 4-3 samlet.

Det var først og fremmest knusende effektivitet og evnen til at slå til, når der åbnede sig en halv chance, der var nøglen til "de gules" meriterende sejr.

I en bemærkelsesværdig målrig første halvleg havde AC Horsens nemlig kun tre forsøg inden for målstolperne, og de røg alle ind bag Elfsborgs danske målmand Kevin Stuhr Ellegaard.

Efter en noget forsigtig første kamp i Horsens sidste torsdag gik de to hold til angreb straks efter, den skotske dommer Bobby Madden havde fløjtet returopgøret i gang på kunstgræsset på Borås Arena.

Allerede efter fire minutters spil bragte Lasse Kryger direkte på frispark de danske gæster foran med 1-0, men to minutter senere sørgede Lasse Nilsson for udligningen.

Nilsson, den tidligere AaB-spiller, var også manden bag svenskernes træffer på Casa Arena i Horsens en uge tidligere.

To mål på seks minutter var noget af en start, og festlighederne fortsatte i en første halvleg, hvor målene væltede ind.

Kortegaard dobbelt mål-scorer

Thomas Kortegaard, som i mere end 100 superligakampe for den østjyske klub kun har scoret fem gange, lavede to mål for et dansk hold, der scorede alle sine tre mål før pausen efter standardsituationer.

Ind imellem backens to hug med venstrebenet fik Elfsborg midlertidigt udlignet til 2-2 ved David Elm, men det var danskerne, der førte ved pausen, og dermed var Elfsborg presset til at lave mindst to mål mere efter sidebyttet.

Det blev en anden halvleg, der formede sig væsentligt anderledes end den første med AC Horsens i en tilbagetrukket rolle lurende på kontrastød.

Desperate svenskere

Svenskerne, med den rutinerede midtbanespiller Anders Svensson som dirigent, blæste til desperat angreb og fik et par gode muligheder, men formåede ikke for alvor at tvinge målmand Frederik Rønnow til mirakelredninger.

Dagen efter FC Københavns flotte 3-2-sejr i Brugge sørgede AC Horsens altså for en ny dansk 3-2-optur på en svær europæisk udebane. Dermed er Europa-debutanterne med, når der fredag trækkes lod til sidste kvalifikationsrunde.