To års fængsel til svindlende stor-pusher

En 26-årig mand fra Horsens blev fredag idømt to år og tre måneders fængsel for seks tilfælde af designhæleri - og for at handle med mere end 200 gram kokain og knap 180 gram hash.

Retten i Horsens idømte fredag eftermiddag en 26-årig horsensianer to år og tre måneders fængsel. Forbrydelserne lød på bl.a. narkohandel og dokumentforfalskning. 

Manden erkendte sig skyldig i at have handlet med 225 gram kokain og 178 gram hash - en forholdsvist stor mængde narkotika som Sydøstjyllands Politi fandt mindre dele af under en ransagning i marts 2016. Manden har derudover erkendt seks tilfælde af hæleri med designmøbler fra 2014 til 2016.

Udover de erkendte tilfælde af narkohandel og hæleri fik den 26-årige også regnet dokumentforfalskning med i sin dom. Chefanklager ved Sydøstjyllands Politi, Jan Østergaard, oplyser nemlig, at retten ikke køber den 26-åriges forklaring om at have mistet sine egne designmøbler under to indbrud - og derefter forsøgt at få udbetalt forsikringspenge for møblerne. 

Mens sagen har kørt, har den den 26-årige mand været varetægtsfængslet i fire uger, men skal altså nu ruske tremmer i to år mere. Den dømte har endnu ikke besluttet, om han vil anke dommen.