Butikschefen fik en travl første åbningsdag i år

Tirsdag har de små butikscentre fået lov til at åbne for første gang i år. Det har været længe ventet i Bytorv Horsens, hvor glæden og spændingen var stor.

I skobutikken Bianco i Horsens Bytorv retter butikschef Christina Holmstoel de sidste sko og støvler til, mens klokken nærmer sig ti:

- Jeg glæder mig så ubeskriveligt meget. Det bliver simpelthen så dejligt at få lov til at komme i gang igen, at få lov til at åbne og forhåbentligt få en masse dejlige, søde kunder ind, som har lyst til at se vores butik og alle de nye varer, som vi har fået ind ad døren. Jeg er helt oppe at køre.

Det er butikschefens første dag på arbejde i sin egen butik i år. Den seneste tid har hun hjulpet til i nogle af skokædens andre butikker, som har kunnet åbne, fordi de ligger ud til gaden.

En travl formiddag

Da klokken bliver ti, kan Christina Holmstoel med spænding køre gitteret ind til butikken op, så der nu er adgang for kunderne.

Christina Holmstoel var spændt på at åbne butikken for første gang i år.
Christina Holmstoel var spændt på at åbne butikken for første gang i år.
Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Og selvom det er en ganske almindelig tirsdag, så lader de ikke vente på sig længe. Butikschefen har valgt at tage den første del af dagen til klokken 13 alene i butikken, men hun får hurtigt travlt, da mange vil ind for at prøve og købe sko.

- Det havde jeg ikke lige regnet med, vil jeg sige. Det er bare dejligt, fortæller den travle butikschef bag kassen med et smil.

Ingen genåbningsfest

I skobutikken har de ikke lavet særlige tilbud eller pyntet op for at fejre årets første åbningsdag. De vil ikke gøre noget ekstra for at samle folk. Og det gør sig gældende i flere af butikkerne og også i centret.

For selvom centerdirektøren beskriver genåbningsdagen som lige så spændende som juleaften, så er der ikke gjort klar til fest:

- Der er masser af kunder her, men det er stille og roligt, og vi har ikke gjort noget ekstraordinært i dag. Vi har åbnet dørene og budt indenfor, og det har kunderne bare taget rigtig godt imod, fortæller centerdirektør, Anette Vestergaard.

De større indkøbscentre på over 15.000 kvadratmeter må vente med at åbne til den 21. april, mens de mindre centre på under 15.000 kvadratmeter har kunnet åbne i dag. Indkøbscentrene har været lukkede siden den 17. december.