Dansk Melodi Grand Prix får engelsk opbakning

Forum Horsens lægger lørdag aften scene til det danske melodi grand prix. Men tilskuerne er ikke kun fra Danmark.

Når der klokken 20.00 lørdag aften er palietter på kroppen og konfetti i luften, så er det fjerde gang at melodi grandprixet bliver holdt i Forum Horsens.

Der er omkring 3.000 tilskuere på plads i Forum Horsens. Blandt dem er tilrejsende fans fra England, som TV SYD mødte til forfest inden selve showet.

- England har ikke haft sin egen konkurrence i flere år. Derfor er det rart at komme til et andet sted – og Danmark er stedet at besøge, fortæller grandprix-fan David Holt til TV SYD.

300 mennesker er med til at få alting til at spille i Forum Horsens, så alt ser flot ud, når millioner af tv-seere følger med. Da showet blev afholdt i Aalborg sidste år, fulgte 1,7 millioner seere med.

I salen i Forum Horsens følger engelske Ian Muller showet fra nærmeste hold. Han er ikke afskrækket af en billetpris på 650 kroner. Faktisk er han nærmest forelsket i Danmark.

- Danske mennesker – vi elsker dem. Og dansk musik – vi elsker det, siger Ian Muller til TV SYD

Fredag fulgte TV SYD de lokalt forankrede Lighthouse X, der optræder med sangen Soldiers of love. En sang der blandt bookmakerne er spået en topplacering.