TV der bevæger dig

Fortsat intet spor af flygtet bandeleder

Politiet har fortsat ikke noget håndgribeligt at gå efter i jagten på bandelederen Mohammed Figuigui, kaldet Maleren, der fredag flygtede fra Statsfængslet Østjylland i Horsens.

Mohammed Figuigui er efterlyst via Interpol.

- Vi har ikke fået nogen henvendelser i sagen, fortæller politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Selv om Maleren flygtede fra fængslet i Horsens, så er det Københavns Politi, der står i spidsen for eftersøgningen af Figuigui. Han er nemlig dømt i en sag om drabsforsøg på et vidne på Vesterbro i København.

Et af de spor, der har været at gå efter i sagen, er en taxachauffør, som har fortalt, at han blev prajet af Maleren, der blev kørt til stationen i Horsens.

- Vi har talt med chaufføren, men det har ikke givet noget. Vi er ved at undersøge, hvor han har taget toget hen, eller om han overhovedet er taget med toget, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Taxachaufføren har tidligere fortalt til TV2 Østjylland, at Maleren lånte hans mobiltelefon på turen til stationen. Det har politiet også undersøgt.

- Det har ikke givet os noget at gå efter, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Efterspil

Maleren har ifølge rygter forladt Danmark og skulle opholde sig i Marokko. Politiet ved dog på nuværende tidspunkt ikke, om der er hold i rygterne, fortæller politikommissæren.

Politiet har alligevel valgt at efterlyse Mohammed Figuigui internationalt i håbet om, at politiet i et andet land vil støde på ham og pågribe ham.

Selve flugten, hvor Maleren slap ud af fængslet ved at udgive sig for at være en anden fange, der skulle på udgang, undersøges i øjeblikket af ledelsen i Statsfængslet Østjylland.

Kriminalforsorgen oplyser, at fængslet nu skal holde tjenstlige samtaler med alle, der har været involveret i sagen.

På baggrund af samtalerne vil fængselsinspektøren tage stilling til, om sagen er så alvorlig, at politiet skal ind over og efterforske sagen, eller om det kan klares gennem fængselsvæsnets eget disciplinærsystem.

Man vil også tage stilling til, hvorvidt flere af de ansatte skal fritages for tjeneste. Den fængselsbetjent, der fulgte fangen ud er allerede blevet fritaget for tjeneste.

Mest sete på tvsyd.dk