HF-elev får erstatning efter censor nægtede håndtryk

En 20-årige HF-elev, hvis censor ikke ville give hende hånden i juni 2013, skal have 2500 kroner i erstatning. Erstatningen betales halvt af Horsens Statsskole, hvor censoren kom fra

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at en 20-årige HF-elev, der i sommer fik at vide, at hendes censor ikke ville give hende hånden, skal have 2500 kroner i erstatning.

Den kvindelige elev fik kort før sin matematikeksamen på Herning HF og VUC en mail, hvor hendes lærer meddelte, at hendes censor ikke ville give hende hånden til eksamen.

"Vores censor har meddelt mig, at han ikke ønsker at give hånd til kvinder. Så det vil nok være en god idé ikke at forsøge at give ham hånden", lød det blandt andet i mailen.

Censoren forklarede efterfølgende, at det var af religiøse årsager, at han ikke kunne give håndtryk til de kvindelige elever.

Ligebehandlingsnævnet lægger vægt på, at "indholdet af beskeden er omfattet af ligebehandlingslovens regler om chikane".

Erstatningen på 2500 kroner skal betales af HF-elevens egen skole sammen med den skole, som censor arbejder på. Horsens Statsskole har accepteret at skulle betale, oplyser Horsens Folkeblad.