Konflikt truer landskamp i Horsens

En konflikt mellem DBU og Spillerforeningen kan true kvindelandsholdets allerede udsolgte revanchekamp i Horsens mod Europamestrene fra Holland. 9000 har købt billet til kampen, der skal spilles på Casa Arena fredag den 15. september.

Det er sammenbrudte forhandlinger om en ny landsholdsaftale mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen gældende for U21- og kvindelandsholdet, der i værste fald kan hindre, at de danske EM-sølvvindere med bl.a. Vejenpigen Sanne Troelsgaard og Stina Lykke Petersen fra Kolding Q ikke stiller op i Horsens.

De to parter har siden efteråret 2016 forhandlet om en landsholdsaftale gældende for U21-herrerne samt kvindelandsholdet, men parterne har ikke kunnet blive enige.

- Vi har vigtige VM-kvalifikationskampe og en stort anlagt træningskamp mod Holland foran os. Dem vil vi jo gerne kunne spille. Så derfor skal der også gang i forhandlingerne om en kollektiv aftale nu. Fra spillerside er vi klar til at forhandle dag og nat, siger Pernille Harder, anfører for Kvinde-A-landsholdet og en del af Spillerrådet i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

For DBU er et af de helt store stridspunkter, at Spillerforeningen kræver, at spillerne fremover får status af lønmodtagere, når de optræder for landsholdet.

Det vil DBU ikke, da man fra unionens side mener, at en spiller kun kan have én arbejdsgiver, og det er spillernes respektive klubber.

Skulle det ikke lykkes at nå en aftale mellem DBU og spillerne inden testkampen i Horsens, kan kampen i yderste konsekvens blive aflyst, da spillerne ikke er dækket af forsikringer, hvis ikke der foreligger en ny aftale.