Mountainbikekørsel truer fredet dige ved Horsens

Naturstyrelsen afspærrer nu området for at redde diget.

Først blev der sat røde skilte op med mountainbike forbudt. Så blev der lagt småstammer og kvas hen over diget. Men lige lidt hjalp det. Mountainbikeryttere kørte fortsat lystigt op og ned af det fredede dige langs fjorden i Boller Nederskov.

Nu er situationen så kritisk, at der må sættes ind. Derfor har Naturstyrelsen nu lagt tykke stammer på diget, så det er umuligt at køre der med mountainbike.

-Kønt er det jo ikke. Men det er desværre nødvendigt, siger kultur-historiker Gert Hougaard Rasmussen, Naturstyrelsen Trekants-området.

Diget er fredet efter §29a i Museumsloven. Det betyder, at Naturstyrelsen har pligt til at beskytte diget mod bl.a. nedslidning.

Mountainbikekørslen i Boller Nederskov er, som de fleste andre steder, tiltaget gennem de senere år. Sporten nyder stigende popularitet i hele landet, og mange tager ud på egen hånd frem for at køre i klubber.

Denne uorganiserede kørsel er ekstremt vanskelig at styre, og hvis kørslen foregår på steder, hvor det er ulovligt at køre, kan sliddet ødelægge både natur og fortidsminder.