Ny Rasmus Klump bog indbyder til skattejagt i Horsens

I en ny bog inviterer Rasmus Klump på opdagelse i Horsens. Nu er alle andre, der også har lyst til at gå på opdagelse, indbudt.

Det er ikke til at se, at den pelsede bjørn, Rasmus Klump, i år kan fejre sin 70-års fødselsdag. Ikke desto mindre har han været både ved pyramiderne og Nordpolen.

Han har indtil videre dog kun besøgt Tivoli i Danmark. Det er der lavet om på nu, hvor den horsensianske virksomhed Schur fejrer deres 175-års jubilæum. De har i den forbindelse fået Pelle, Pingo, Rasmus Klump og alle de andre lokket med en tur til Horsens.

Det får alle andre nu også mulighed for i en vaskeægte skattejagt i gaderne i Horsens.

Midt i godnathistorien

Stjerner som Madonna, U2 og Rolling Stones har allerede været i Horsens, og nu er det så blevet Rasmus Klumps tur.

- Ideen kom, da Johan Schur, som er en del af sjette generation, sad og læste en Rasmus Klump bog, hvor Rasmus Klump var i Tivoli, højt for sine egne børn. Der fik han ideen om, at det kunne være sjovt, hvis Rasmus Klump kom til Horsens, fortæller Jane Puggaard, Group Commercial Director hos Schur.

Det er nu to år siden, og nu er den på gaden. Bogen kan købes flere steder i Horsens, og alle pengene går til Børns Vilkår.

- Fra familiens side havde man et ønske om at give noget tilbage – ikke bare til byen, men også til børn og barnlige sjæle, så derfor er der blevet lavet en Rasmus Klump bog, siger Jane Puggaard.

Guldmønter og medaljer i centrum

Læser man bogen om Rasmus Klump, der besøger Horsens, vil en lokal hurtigt genkende flere steder. Han har nemlig taget sine trofaste venner med under armen, mens de går på opdagelse i byen.

Nu har alle mulighed for at gå i nogle af de samme fodspor, når turistbureauet Destination Kystlandet inviterer til skattejagt.

- Det går ud på, at man går en rute rundt i Horsens, hvor man bliver introduceret for flere opgaver undervejs. Når man har gået ruten, ender man på Kunstmuseet og får en fin medalje, siger direktør for Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg.

5A fra Horsens Byskole.
5A fra Horsens Byskole.
Foto: Emma Rixen Hedegaard, TV SYD

Alle kan gå turen på fredag, men i dag indviede 5.A fra Horsens Byskole ruten.

- Det er rigtig sjovt, at hele klassen er sammen og samarbejder, siger Sidra Alabdalla.