Prison Ink indtager fængslet i Horsens

Rune Jørgensen bliver tatoveret af Frantz Anglmayer-Kempf. Det er hans yndlingsband, der skal foreviges. Foto: Julie Lapp
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du kan i disse dage få din egen tatovering fra en af de mange tatovører, som deltager i Prison Ink.

Der var masser af summen i luften på Fængslet i Horsens, hvor den verdensberømte tattoofestival Prison Ink torsdag indtog lokalerne sammen med tatovører fra mere end 20 forskellige lande. 

Arrangørerne er glade for, at startskuddet endelig har lydt.

- Det er altid skønt at komme i gang, når man har arbejdet på det et helt år, og så endelig kommer i gang. Når man så hører maskinerne summe og møder en masse glade mennesker, som skal have lavet noget kropskunst, siger Jakob Schultz, der har været arrangør for Prison Ink siden 2015 og fortsætter:

- Der kommer mange fra Sverige, men også folk fra Tyskland og USA.

Hvad er Prison Ink?

Tatoveringer i verdensklasse i alle stilarter lavet af nogle af de dygtigste tatovører fra mere end 20 lande er hvad Prison Ink Tattoo Festival handler om. Det er her, du kan få din drømmetatovering af nogle af de bedste tatovører på verdensplan. Mange besøger kun Danmark i de tre dage festivalen varer, så det er her man kan slå til og få unik tattookunst på huden. Festivalen afholdes i de nye rammer i den imponerende Vestsalen i Fængslet med et stort og hyggeligt udeareal med bar og streetfood, hvor der vil blive lavet street art og graffiti, der er desuden motorcykler og amerikanerbiler om lørdagen, og på Kristi himmelfartsdag indtager Puch Maxi klubber fra hele landet fængselsgården på knallerter fra før 1985 til et træf. Der vil i år også være et skateområde, hvor skatere kan slå sig løs på deres boards eller BMX-cykler.

Du kan se hele programmet for Prison Ink her.

(Kilde: Prison Ink)

En tatovering på låret

Gæsterne har mulighed for at blive tatoveret af en af de mange kunstnere, og en af dem, som kom i stolen torsdag, var Rune Jørgensen. Han valgte at få duoen Ukendt Kunstners albumcover fra albummet 'Den anden side' tatoveret på låret.

- Det er mine yndlingskunstnere, så derfor bliver jeg nødt til at få et eller andet tatoveret med dem.

Og det havde han ikke mange betænkeligheder ved.

- Betænkeligheder? Nej, jeg synes bare, at det er fedt.

En anden tid

Man anslår, at op mod 600.000 danskere har en tatovering. Og ifølge Frantz Anglmayer-Kempf, der er tatovør, har mentaliteten omkring kropsudsmykningen ændret sig væsentligt gennem de sidste år.

- Da min far startede, var det, sagt på en lidt kedelig måde, kriminelle, lommetyve, de, som sad på værtshus, og søfolk, der blev tatoveret. Folk som kom i fængsel. Det var mere et tabu dengang.

Det er Frantz Anglmayer-Kempf, der har fået æren af at tatovere Rune Jørgensens lår, og han stemmer i:

- I min generation er der i hvert fald ikke nogen, der kigger to gange efter en tatovering og tænker, hvad fanden er det. Det, at du kan få foreviget noget på din krop, er jo kunst, siger han og smiler.

Sådan blev det endelig resultat. Foto: Julie Lapp

Generelt mener arrangøren, at tatoveringer er blevet mere normale.

- Det er blevet meget moderne. Der kommer flere stilarter og ting, som vinder mere og mere frem som realisme og store, farverige pieces. Det er jo mange, som har tatoveringer i dag.

Hvis man selv ønsker sig en tatovering, kan man nå det endnu. Prison Ink fortsætter frem til lørdag.

18-årig mand anholdt efter fund af fem syrebomber ved skole

Ved en skole i Sønderborg er der fundet fem såkaldte syrebomber, oplyser politiet søndag formiddag. Foto: Presse-fotos.dk
Af Ritzau
Udgivet

En mand på 18 år er blevet anholdt efter fund af fem syrebomber ved en skole i Sønderborg.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Rønnow til TV 2 søndag eftermiddag.

Syrebomberne blev fundet søndag morgen.

Først meldte en borger om en enkelt bombe lidt før klokken syv. Derefter opdagede betjente yderligere fire.

Et område ved Sønderskov-Skolen og Grundtvigs Allé blev spærret af, og forsvarets specialister fra ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt.

Kort efter klokken 13 kunne politiet meddele, at indsatsen var overstået. Syrebomberne var uskadeliggjort.

I de seneste par år har der af og til været meldinger om hjemmelavede syrebomber. Blandt andet på Fyn og i Esbjerg.

Ved flere lejligheder har politiet advaret om risikoen for eksempelvis øjenskader.

Tyske strikkere fik ny inspiration på festival i Marsken

Tyske strikkere har for alvor fået øjnene op for strikkefestivalen Masker i Marsken. Foto: Ole Møller, TV SYD
Udgivet

Strikkeworkshops, foredrag, udstillinger og koncerter har igen været omdrejningspunktet for deltagerne på årets sønderjyske strikkefestival Masker i Marsken. I år har flere tyske strikkeentusiaster hentet inspiration på festivalen.

Igen i år har godt 3000 strikkeentusiaster været samlet til tre dage fyldt med strikketeknikker, håndfarvede garner og hvad der ellers fylder, når man interesserer sig for den magi, der kan opstå på to pinde.

Der er kommet flere busser hertil med kvinder fra tyske strikkeforeninger

Marianne Rosalie Kalb, formand for festivalforeningen

Det er blot den tredje udgave af Masker i Marsken, og igen i år er deltager kommet langvejs fra for at være med til de mange workshops og foredrag i marsklandet omkring Højer og Ballum.

- Overordnet set er det gået rigtig godt. Vi har haft en velbesøgt festival med strikkere fra hele landet og glade udstillere, som har solgt godt. Sidste år var vi cirka 3100 deltagere, og det har vi også nået i år, siger festivalforeningens formand Marianne Rosalie Kalb.

Foto: Ole Møller, TV SYD

Får ny inspiration

Hun fortæller også, at flere tyske strikkere i år har fundet vej til festivalen.

- Der er kommet flere busser hertil med kvinder fra tyske strikkeforeninger. Rigtig meget af det garn, vi får lavet i Danmark er plante- og håndfarvet, og det ser man ikke så meget i Tyskland. Men de danske designere og garnproducenter kan noget andet, end det de kan i Tyskland, så strikkerne får en helt anden inspiration ved at komme her, forklarer Marianne Rosalie Kalb.

Der er masser af inspiration til de strikkeglade, for masker i marsken bugner af garner og strik i alle afskygninger. Foto: Ole Møller, TV SYD

Derfor vil Masker i Marsken gerne gøre mere for at tiltrække de tyske strikkere til næste års festival.

- Vi har på flere planer brygget på, om vi kunne lave tiltag for at få flere tyske gæster. Derfor har vi blandt andet lavet et grænseoverskridende strikkearrangement for både danske og tyske strikkere her i foråret, som der var stor opbakning. Så der er et tysk marked for os dernede, siger festivalforeningens formand.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.