Prison Ink indtager fængslet i Horsens

Du kan i disse dage få din egen tatovering fra en af de mange tatovører, som deltager i Prison Ink.

Der var masser af summen i luften på Fængslet i Horsens, hvor den verdensberømte tattoofestival Prison Ink torsdag indtog lokalerne sammen med tatovører fra mere end 20 forskellige lande. 

Arrangørerne er glade for, at startskuddet endelig har lydt.

- Det er altid skønt at komme i gang, når man har arbejdet på det et helt år, og så endelig kommer i gang. Når man så hører maskinerne summe og møder en masse glade mennesker, som skal have lavet noget kropskunst, siger Jakob Schultz, der har været arrangør for Prison Ink siden 2015 og fortsætter:

- Der kommer mange fra Sverige, men også folk fra Tyskland og USA.

Hvad er Prison Ink?

Tatoveringer i verdensklasse i alle stilarter lavet af nogle af de dygtigste tatovører fra mere end 20 lande er hvad Prison Ink Tattoo Festival handler om. Det er her, du kan få din drømmetatovering af nogle af de bedste tatovører på verdensplan. Mange besøger kun Danmark i de tre dage festivalen varer, så det er her man kan slå til og få unik tattookunst på huden. Festivalen afholdes i de nye rammer i den imponerende Vestsalen i Fængslet med et stort og hyggeligt udeareal med bar og streetfood, hvor der vil blive lavet street art og graffiti, der er desuden motorcykler og amerikanerbiler om lørdagen, og på Kristi himmelfartsdag indtager Puch Maxi klubber fra hele landet fængselsgården på knallerter fra før 1985 til et træf. Der vil i år også være et skateområde, hvor skatere kan slå sig løs på deres boards eller BMX-cykler.

Du kan se hele programmet for Prison Ink her.

(Kilde: Prison Ink)

En tatovering på låret

Gæsterne har mulighed for at blive tatoveret af en af de mange kunstnere, og en af dem, som kom i stolen torsdag, var Rune Jørgensen. Han valgte at få duoen Ukendt Kunstners albumcover fra albummet 'Den anden side' tatoveret på låret.

- Det er mine yndlingskunstnere, så derfor bliver jeg nødt til at få et eller andet tatoveret med dem.

Og det havde han ikke mange betænkeligheder ved.

- Betænkeligheder? Nej, jeg synes bare, at det er fedt.


En anden tid

Man anslår, at op mod 600.000 danskere har en tatovering. Og ifølge Frantz Anglmayer-Kempf, der er tatovør, har mentaliteten omkring kropsudsmykningen ændret sig væsentligt gennem de sidste år.

- Da min far startede, var det, sagt på en lidt kedelig måde, kriminelle, lommetyve, de, som sad på værtshus, og søfolk, der blev tatoveret. Folk som kom i fængsel. Det var mere et tabu dengang.

Det er Frantz Anglmayer-Kempf, der har fået æren af at tatovere Rune Jørgensens lår, og han stemmer i:

- I min generation er der i hvert fald ikke nogen, der kigger to gange efter en tatovering og tænker, hvad fanden er det. Det, at du kan få foreviget noget på din krop, er jo kunst, siger han og smiler.

Prison Ink Festival i Horsens.
Sådan blev det endelig resultat.
Foto: Julie Lapp

Generelt mener arrangøren, at tatoveringer er blevet mere normale.

- Det er blevet meget moderne. Der kommer flere stilarter og ting, som vinder mere og mere frem som realisme og store, farverige pieces. Det er jo mange, som har tatoveringer i dag.

Hvis man selv ønsker sig en tatovering, kan man nå det endnu. Prison Ink fortsætter frem til lørdag.