TV der bevæger dig

Sataniske sætninger: Kirker udsat for hærværk

Ukendte gerningsmænd har i weekenden lavet groft hærværk mod den næsten nye Østerhåb Kirke i Horsens. Også på middelalderkirken lidt derfra er der skrevet sataniske sætninger.

00:36

1 af 6

00:42 Luk video

Politiet er uden spor af gerningsmændene, som skændede de to kirker natten til lørdag.

- Vi har ikke umiddelbart fortilfælde i området, siger lederen af lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, til TV SYD. Derfor er vi meget interesseret i at høre fra vidner, som må have set noget.

- Jeg ved ikke, om det er ekstremister eller den slags, siger menighedsrådsformand Gurli Hokland til TV SYD. Jegh kan jo godt læse budskabet, hvad det er de vil. De vil kæmpe mod kirken og de kristne. Men der er vi enige om her i sognet, at vi bakker op om vores kirke. Og det her vil vi bare ikke acceptere.

De store hvide vægge på den nye Østerhåb KirkeKirken er blevet skændet med sataniske sætninger og symboler malet med graffiti rundt om hele kirken.

Hærværket blev anmeldt lørdag kl. 12.25. Det er formentlig blevet begået i løbet af aften eller natten til lørdag, vurderes det.

Også på Torsted Kirke, som ligger på den anden side af hovedvejen - ca. 500 meter fra Østerhåb Kirke - er der skrevet 666 og enkelte andre sætninger.

Gurli Hokland viser frem ved Østerhåb og Torsted kirker. (Varighed 1:12)

Mest sete på tvsyd.dk