Skilsmissebørn får tilbud om samtalegrupper

På Egebjergskolen ved Horsens er der startet to samtalegrupper for skilsmissebørn, som har brug for at få bearbejdet deres sorg.

En skilsmisse kan fylde så meget i hovedet på børn, at det står i vejen for undervisningen.

Derfor har en gruppe lærere og pædagoger fra Egebjergskolen ved Horsens i samarbejde med Selvhjælp i Horsens Sund By, startet to skilsmissegrupper på skolen.

- Forældrene har travlt med skilsmissen og er måske ikke lige i stand til at opfange børnenes signaler. Vi håber derfor, at gruppen vil give børnene tryghed, så de tør lukke op for deres tanker og erfare, at andre børn tumler med nøjagtig de samme ting, siger Lene Nielsen, der er lærer på Egebjergskolen, i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

En af de fraskilte forældre, som er glad for tilbuddet, er Mary-Ann Gammelgaard Johansen. Hun blev skilt for tre år siden, men det er først nu, at børnene får mulighed for at tale om skilsmissen med ligesindede.

- Det er mit indtryk, at børnene allerede er blevet mere åbne og får sagt nogle ting i gruppen, som de ikke vil sige til mig. På den måde får de bearbejdet tingene på en god måde, mener Mary-Ann Gammelgaard Johansen.

Børnene, der er i alderen 6 til 16 år, mødes en gang om ugen for at tale om følelser i forbindelse med deres forældres skilsmisse.

Det er håbet, at skilsmissegrupperne også kan etableres på andre skoler i Horsens Kommune.