TV der bevæger dig

Sydøstjyllands Politi advarer mod telefon-svindlere

Sydøstjyllands Politi advarer mod telefon-svindlere, der ringer op og lokker penge og kreditkort-oplysninger fra folk. Svindlerne tilbyder at løse problemer med virus på din pc.

Det er en velkendt metode, som af og til dukker op. Eksempelvis har Microsoft i flere omgange udsendt en advarsel om, at de oplever svindel, hvor Microsofts navn bliver misbrugt. Svindelnummeret går ud på, at folk bliver ringet op af en engelsktalende person, der udgiver sig for at være fra Microsoft.

Personen i røret fortæller eksempelvis, at Microsoft er ved at undersøge et computerproblem, og at der formentlig er virus eller farlige programmer på din pc, som sløver den ned. De vil herefter guide dig til en hjemmeside i telefonen, som skal tjekke din pc og løse problemet. Men i virkeligheden tager svindlerne kontrol over din pc via fjernbetjening.

Sydøstjyllands Politi opfordrer via twitter alle til ikke at oplyse ukendte personer om deres kontooplysninger, CPR-nummer med videre og i øvrigt lægge røret på med det samme.