TV der bevæger dig

Festival giver million tilbage til rødderne

En idé blandt lokale fodbolddrenge voksede sig stor og blev til en af landets største musikfestivaler. Nu bliver der betalt tilbage.

Festivalbestyrelsen for Jelling Musikfestival giver stor donation til en kunstgræsbane. Dermed giver festivalen tilbage til sine rødder. Festivalen blev nemlig startet af syv fodbolddrenge. Foto: Jelling Musikfestival

Læs også James Blunt kommer til Jelling Musikfestival

Tilbage i 1988 fik syv fodbolddrenge fra Jelling en idé.

Idéen var at lave en festival, der kunne skaffe penge til deres klub.

Den første festival blev en realitet i maj 1989 og blev afholdt på en fodboldbane med 1.000 besøgende.

Hvis du ikke har gættet det endnu, så er der tale om Jelling Musikfestival, som i år bliver afholdt for tredivte gang. 

Nu giver festivalen en stor gave tilbage til sine rødder i fodboldmiljøet.

Festivalbestyrelsen har valgt at uddele sin største donation nogensinde. De giver nemlig én million kroner til etableringen af en ny kunstgræsbane.

- Vi er enormt stolte af at kunne støtte op om det aktive liv i Jelling gennem denne ekstraordinære donation, siger Lars "Charlie" Mortensen i en pressemeddelelse og forsætter:

- Festivalens rødder stammer jo fra fodboldafdelingen i Jelling, og det er derfor fantastisk at kunne give noget tilbage til byen og byens borgere i form af denne kunstgræsbane, siger han.

Anlægget bliver placeret ved Gormshallens arealer i byen. Udover fodbold skal arealet også kunne bruges til andre sportsaktiviteter som crossfit, gymnastik, yoga og streethåndbold. 

Etablering af banen bliver sat i gang, når alle midler til projektet er samlet ind. 

Overblik over det kunstgræsprojekt, som musikfestivalen har givet en historisk stor donation til. Foto: Jelling Musikfestival

 

 

Mere kultur