Karsten har kreeret den nok største soundbox på Jelling Musikfestival

Med mere end 400 camps på festivalpladsen kan det være svært at spotte, hvor man bor henne på pladsen. Flere camps har et vartegn, der kan spottes på lang afstand.

Jelling Musikfestival er mere end halvvejs mod enden.

Koncerterne har budt på talrige højdepunkter. 

Som da Vejle Boldklub var kor for Malte Ebert. Benjamin Hav der smadrede et mikrofonstativ. Eller den skotske verdensstjerne, Lewis Capaldi, som der bad om stilhed for at slå en prut.

Alle episoder fik festivalgæsterne til at larme.

Og i de tre teltområder, U18, Festlig og Haven, er decibelniveauet også højt. Selv i sidstnævnte, hvor musikken skal slukkes klokken to.

I områderne har hver camp deres eget navn.

Her kan du se nogle af de fede camps til Jelling Musikfestival.

Her har Karsten Kofoed et monstrum af et musikanlæg stående i Camp Humleridderne. Anlægget kan overdøve flere soundboxe tilsammen.

Karsten kommer fra Sønderjylland, men er bosat på Fyn. Han arbejder som overfladebehandler, men i fritiden har han nørdet med at lave det perfekte musikanlæg. Det er tredje år han er gæst på festivalen.

- Det er første år, vi har det med. Vi har haft mindre modeller med de andre år, men i år var vi enige om, at det skulle være større, siger han.

3BCBD1B8-1AB9-4F67-A698-DB41A05A7BC4.jpeg
Foto: Daniel Just Schram, TV SYD

I dagtimerne spilles rockklassikere fra AC/DC, men selvom musikken skal slukkes tidligere end andre steder, trækker Karsten og de andre beboere i Camp Humleridderne ud i pladsens festlige område, når nattetimerne melder ind.

Det er dog også rart at få en ordentlig nattesøvn.

- Nu har vi valgt at være herinde, så vi kan sove klokken to om natten. Men vi har selvfølgelig også nogle aftener, hvor vi har lyst til at give den gas, og der trækker vi ud i Camp Festlig, siger Karsten Kofod.

At lukke øjnene er dog en udfordring for Julie Dahlhus i festivalens larmende område. Her slukkes der sjældent for soundboxene.

Oprindeligt skulle campen hedde 'Dødsdruk i Hawaii', men en fejl i systemet gjorde, at den endte med en af beboernes navne.

84F4E3D3-2A3D-46D6-BD2A-8A7CEF514D8E.jpeg
Foto: Daniel Just Schram, TV SYD

Refererer til Kurt Leth-interview

Når musikken spiller kan det for nogen være svært at finde hjem til eget telt. Derfor har nogle lavet bannere, der kan spottes fra lang afstand.

Det har veninderne i 'Live all you Camp' brugt timer på at gøre klar til brug. 

89D33E4A-000C-48EF-8F36-78FF47E93FF3.jpeg
Foto: Daniel Just Schram, TV SYD

Navnet er inspireret af et interview med Kurt Leth fra sit program på TV2 Østjylland 'Kurt Kom Forbi', hvor iværksætteren Steffen Bay Petersen sagde.

- Live all you can. It´s a mistake not to.

Campen har det vigtigste ritual ligesom alle andre på pladsen. 

- At have det sjovt.