150 millioner brugt på forældet hjemmeside

Skatteborgerne har givet 150 mio. kr. til en hjemmeside, som er forældet og ikke virker efter hensigten. Sådan lyder kritikken fra flere kommuner, Venstre-politikere og Dansk Folkeparti, som nu retter skytset mod miljøminister Karen Ellemann (V).

De kræver en forklaring på, hvordan hjemmesiden Danmarks Miljøportal har brugt de 151,9 mio. kr., som projektet har modtaget, siden portalen blev grundlagt efter kommunalreformen i 2007.
Hjemmesiden er finansieret af kommunerne, regionerne og Miljøministeriet og skulle efter planen forsyne det offentlige med de nyeste miljødata.Men det er langt fra tilfældet, mener formanden for miljøudvalget i Kolding Kommune, Christian Kloppenborg-Skrumsager (V), hvis kommune har betalt 711.382 kr. til hjemmesiden.

- For at være helt ærlige så føler vi os snydt og bondefanget. Vi har haft sager, hvor udvidelser af virksomheder og landbrug er blevet afvist, fordi de har bygget på forkerte data fra miljøportalen,« siger han til JydskeVestkysten.
Også i Gentofte Kommune har man konstateret, at portalen var forældet.
Miljøministeren betegner dog Miljøportalen som "et vigtigt forum og en god løsning: -Udgifterne går både til udvikling, drift og vedligeholdelse af systemerne," siger Karen Ellemann.