TV der bevæger dig

18-årig dømt for indbrud, der var planlagt på Facebook

En 18-årig mand fra Kolding skal 11 måneder i fængsel for en række indbrud, hvoraf et enkelt var planlagt med en anden tyv via Facebook.

Det kom frem under sagen, at den 18-årige i en Facebook samtale med en medgerningsmand havde omtalt gerningsstedet kort forinden indbruddet blev begået. Foto: Dado Ruvic, Scanpix

En 18-årig mand fra Kolding, der har siddet varetægtsfængslet siden maj i år, er ved Retten i Kolding dømt for 25 ud af 26 tiltalepunkter. Dommen lød på 11 måneders ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 12.000 kroner. Derudover blev den tiltalte også idømt et erstatningskrav på 52.108,60 kroner.

Manden var blandt andet tiltalt for mellem den 10.-11. maj 2016 sammen med flere andre at have knust ruden ind til en lagerhal på Nordkajen i Kolding. Indenfor havde knust ruderne i 14 biler  og stjålet værktøj for i alt 112.600 kr.

Planlagt på Facebook

Det kom frem under sagen, at den 18-årige i en Facebook samtale med en medgerningsmand havde omtalt gerningsstedet kort forinden indbruddet blev begået. Det fortæller Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse om dommen.

På selve gerningsstedet havde man i glasskårene bag en af de ødelagte varebiler fundet et koben med DNA på, der med 1:1.000.000 sandsynlighed stammede fra tiltalte. Derudover kunne det ses på videoovervågning, at tiltalte sammen med en anden person i flere timer havde båret værktøj ned i et kælderrum kort efter indbruddet blev begået.

En enig domsmandsret dømte tiltalte skyldig i indbruddet. Den tiltalte blev derudover også kendt skyldig i et indbrud hos McDonald’s Administration i Kolding, et indbrud i en varebil, hæleri af værktøj, besiddelse af 100 gram hash delvist med henblik på videreoverdragelse, vidnetrusler og fire gange at have kørt bil uden at have erhvervet kørekort.

Da straffen skulle udmåles fandt domsmandsretten det skærpende, at den tiltalte havde begået flere af forholdene under udgang fra afsoning og under udeblivelse fra afsoning, samt at han hurtigt var vendt tilbage til kriminalitet efter løsladelse, da flere forhold var begået under prøveløsladelsen fra en tidligere dom.

En reststraf på 60 dage fra en tidligere dom blev derfor udløst, og dommen kom derfor til at lyde på i alt 11 måneders ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 12.000 kr. Den tiltalte modtog dommen på stedet.

Manden blev efterfølgende af retten varetægtsfængslet indtil dommen kan fuldbyrdes. Spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling blev af forsvareren kæret til Landsretten.