TV der bevæger dig

Amin Skov løsladt

Restauratør Amin Skov, Vejlegården, blev løsladt efter er langvarigt Grundlovsforhør ved retten i Kolding.

06:10

Amin Skov blev løsladt. Dommeren valgte at underkende anklagemyndigheden.

1 af 2

Anklager Birte Wirnfeldt havde begæret varetægtsfængsling i fire uger. Hun begrundede kravet med, at der var særlig bestyrket mistanke mod Amin Skov for brandstiftelse og forsøg på forsikringssvindel.

Politiet har foretaget en omfattende undersøgelse siden branden i Vejlegården 21. december.

Birte Wirnfeldt fremlagde under Grundlovsforhøret en række indicier på, at Amin Skov havde antændt branden. Hans motiv skulle være, at han har en presset økonomi og en gæld på over 400.000 kroner. Han er så godt forsikret, at erstatningssummen kunne redde ham økonomisk.

Amin Skov har under hele sagen nægtet sig skyldig. Han fortalte i retten detaljeret om, at han blev overfaldet i restauranten. Han blev slået ned, og da han vågnede op var der brand.

Ifølge Amin Skov var økonomien ikke værre, end at lønningerne på Vejlegården stadig blev betalt.

I Grundlovsforhøret erkendte Birte Wirnfeldt, at politiet ikke har endegyldige beviser for at Amin Skov selv satte ild til restauranten.

- Vi har ikke manden med den rygende tændstik, sagde hun.

Politiet opretholder sigtelsen mod Amin Skov. Politiet skal nu efterforske sagen yderligere, og anklagemyndigheden skal udarbejde et anklageskrift, så sagen kan komme for retten.

Umiddelbart efter løsladelsen sagde Amin Skov:

- Jeg er lettet, men der er ikke noget at fejre. Det er uforståeligt, at jeg skulle anholdelse. Politiet kunne uden videre have fortsat efterforskningen uden af hente mig ind. Jeg var jo ikke på vej ud af landet. Nu ser jeg frem til en retssag og en frifindelse.