Borgmester undrer sig: Skoler skal lukke, mens idrætten må åbne

Samtidigt med, at Koldings skoler og institutioner også skal holdes lukket i den kommende uge, åbner breddeidrætten. Borgmester Jørn Pedersen forstår det ikke.

Artiklen er opdateret med nye incidenstal for Odense-bydelen Volsmose i forhold til Koldings smittetal samt med en forklaring fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Derudover er Jørn Pedersens holdning til udendørsidrætten præciseret. 

I Kolding ryster borgmester Jørn Pedersen, Venstre, undrende på hovedet over, at skoler og daginstitutioner i postnummer 6000 fortsat skal holde lukket i den kommende uge, samtidigt med at breddeidrætten fra mandag må åbne igen med op til 25 deltagere.

- Jeg kan ikke forklare det, det må jeg overlade til myndighederne at gøre, siger borgmesteren lørdag morgen til TV SYD.

- Jeg respekterer, at skolerne og institutionerne skal tvangslukkes på anden uge, fordi smittetrykket er højt i 6000 Kolding, men jeg synes, det er mærkeligt, at børnene så må mødes på sportspladsen, endda uden at de skal medbringe for eksempel en negativ coronatest. Det kan jeg ikke forklare, det er sundhedsmyndighedernes afgørelse, siger Jørn Pedersen.

Han understreger dog, at han ikke er imod, at udendørsidrætten åbner. 

quote

Jeg kan ikke forklare det, det må jeg overlade til myndighederne at gøre

Jørn Pedersen, borgmester, Kolding.

Ingen forklaring

TV SYD har forsøgt at få en forklaring hos Styrelsen for Patientsikkerhed, men det er endnu ikke lykkedes.

De senest dage har smittetrykket været på vej ned i 6000 Kolding, men kommunen har fortsat landets højeste incidenstal med 282 smittede pr. 100.000 borgere. Det reelle antal er 263 smittede personer.

Opdatering:

Et udbrud i bydelen Volsmose i Odense har netop bragt incidenstallet i området der op på  711, men det samlede incidenstal for hele Odense Kommune pr. 26. februar er 114.

Lørdag formiddag fangede TV SYD direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri, på en mobiltelefon. Her er hendes forklaring:

- Vi sondrer mellem indendørs- og udendørs aktiviteter. Vi ved, at smittefaren er langt større indendørs, og derfor lukker vi fortsat ned for skolerne og institutionerne i 6000 Kolding, mens de udendørs idræts- og kulturaktiviteter kan følge resten af Danmark.

- Her beder vi alle om at respektere forsamlingsbegrænsningen på 25 personer, siger Anette Lykke Petri.