Skole og daginstitutioner skal fortsat holde lukket i Kolding

På grund af det høje smittetal i Kolding skal alle skoler og daginstitutioner i postnummeret 6000 fortsat holde lukket.

Skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding har været lukket hele ugen, og det skal de fortsat være.

Sundhedsministeriet har via et telefonopkald sent fredag, meddelt Kolding Kommune, at nedlukningen af skolerne og institutionerne i postnummer 6000 forlænges, skriver kommunen på sin Facebook-side. Det er således de samme skoler og institutioner som var lukkede i uge 8.

- Vi havde forventet at det nok var en fortsat lukning, men jeg ret træt af, vi først får endelig besked her fredag aften. Det er ikke i orden af hensyn til personalet, forældre og børnene, siger borgmester Jørn Pedersen, Venstre til TV SYD.

Nedlukningen skyldes det høje smittetal i byen, der fredag ligger på 263 tilfælde af covid-19-virus de seneste syv dage.

Kolding Kommune oplyser, at den fortsat afventer de nærmere retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Sundhedsministeriet, men som udgangspunkt forlænges nedlukningen til og med uge 9.

"Så snart vi får yderligere informationer, vil vi publicere dem her på Facebook, på hjemmesiden, og i det omfang det kan lade sig gøre, i dagspressen". 

Når idræts- og foreningslivet åbner mandag, så er der tilsyneladende ingen restriktioner for børnene i Kolding. De kan møde ind til deres udendørssportsaktiviteter som alle andre i Danmark, selvom de ikke må komme i skole af hensyn til smittefaren, lyder meldingen fra myndighederne.